Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγκλόνισε ο Μανώλης Γλέζος στην παρουσίαση του βιβλίου του – Συγκίνηση για τις τραγικές στιγμές του παρελθόντος

Συγκίνηση επικράτησε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Γλέζου «Ακρωνύμια», με τον συγγραφέα και αγωνιστή της εθνικής αντίστασης να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν θυμήθηκε τις ηρωικές αλλά και τραγικές στιγμές του παρελθόντος σύμφωνα με το ρεπορταζ του star.gr.

«Παραμονές των εκτελέσεων ή πριν απο τι μεγάλες μάχες μαζευόμασταν όλοι και λέγαμε ο ένας στον αλλο πως αύριο αν δεν ζω μην με ξεχάσεις …. Να περπατάς στο δρόμο και να λες καλημέρα και για μένα … Να πίνεις ένα κρασί και για μένα… Να ακούς το θρόισμα των φυλών και για μένα» τόνισε στην συγκλονιστική αφήγησή του ο Μ. Γλέζος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που είχε θερμή χειραψία μαζί του, πριν ξεκινήσει η εκδήλωση.

«Το δυσκολότερο πράγμα για μένα είναι ότι ζω και εκείνοι δεν ζουν. Μπορώ λοιπόν να ησυχάσω; Γι’ αυτό έχω αυτή την πολυπραγμοσύνη. Εκτελώ τις εντολές τους η προσπαθώ να τις εκτελώ» τόνισε ο Μ. Γλέζος και πρόσθεσε:

«Και αν πεθάνω θα σας κυνηγά η ύπαρξη μου για να κάνετε αυτά που πρέπει να κάνετε. Μη νομίζετε ότι θα γλυτώσετε απο μένα»!


Βούτσης: Γροθιά και καμπανάκι το βιβλίο

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που προλόγισε την έκδοση του βιβλίου μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη προανήγγειλε εξελίξεις γύρω απο τον φάκελο της Κύπρου την επόμενη εβδομάδα. «Το βιβλίο ειναι μια γροθιά σε μια τρέχουσα υποτιμημένη απαξίωση της γλώσσας. Είναι ένα καμπανάκι»επισήμανε, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Μ. Γλέζου.
Μεϊμαράκης: Μπορούμε να συνεννοηθούμε

«Ο Μανώλης Γλέζος επιχειρεί, και εν τέλει ενώνει, τους χαμένους κρίκους της ιστορίας με τη γλώσσα στο ιστορικό νήμα που έχουν υφάνει οι πρόγονοί μας» τόνισε από την πλευρά του ο Β. Μεϊμαράκης, που επίσης προλόγισε την έκδοση του βιβλίου.

«Πέρα από τις όποιες πολιτικές διαμάχες και αντεγκλήσεις, πέρα από τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αντιλήψεις ή θέσεις, υπάρχει και μια άλλη κοινή παραδοχή, ότι μπορούμε να ομονοούμε συμπράττοντας στο γενικό καλό. Τελικά έστω και σε συγκεκριμένα μεγάλα ζητήματα οφείλουμε να συνεννοηθούμε, με τις όποιες διαφοροποιήσεις μας», ανέφερε επίσης ο κ. Μεϊμαράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ