Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καζάνι που βράζει το Μενίδι

Οι κάτοικοι στο Μενίδι είναι εξαιρετικά οργισμένοι. Υπάρχει θυμός και αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Κασαβός, μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα μέσα στο σχολείο του την περασμένη Πέμπτη.

Τόνισε πως το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να εμφανιστεί στο Μενίδι ώστε οι κάτοικοι να αισθανθούν ότι ασφαλείς.

Κάλεσε την πολιτεία να κάνει κάτι να γίνει ένας σχεδιασμός ώστε να υπάρχει άβατο στο Μενίδι

Ανέφερε πως είναι ντροπή να χάνεται ένα παιδί για να αναδειχθεί το θέμα που υπάρχει στην περιοχή ενώ είπε πως οι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω του έντονου αισθήματος ανασφάλειας

Είπε πως καθημερινά θα υπάρχουν κινητοποιήσεις στο Μενίδι.

Με κύριο σύνθημα τους «Έξω τα ναρκωτικά από το Μενίδι» χθες περίπου 1.000 κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, όταν περίπου 200 νεαρά άτομα αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή της Αυλίζας.

Εκεί, άρχισαν να πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα πρώτα του οικισμού των Ρομά. Επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, ακούστηκαν και πυροβολισμοί μέσα από τον οικισμό.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι έδωσαν ραντεβού την Τρίτη, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη όπου και προτίθενται να φθάσουν με πούλμαν. Ωστόσο, έξω από τον οικισμό της Αυλίζας είχε ήδη αρχίσει ένταση.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια.

Ο 23χρονος Ρομά που έχει συλληφθεί, θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα στο αυτόφωρο να δικαστεί για άσκοπους πυροβολισμούς καθώς ομολόγησε ότι συμμετείχε στο γλέντι της περασμένης Πέμπτης.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ