Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Νέα δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Στο 36% το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 20% για την Κουμουνδούρου – Τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 14% σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα.
Δεν αποδίδει, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, η επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει θετικό πρόσημο στη συμφωνία του Eurogroup. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας PRORATA για την Εφημερίδα των Συντακτών, οι πολίτες βλέπουν μόνο τα επώδυνα μέτρα και δυσπιστούν απέναντι στην προοπτική εξόδου από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα, στους πολίτες μέτρησαν πιο πολύ τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για αύξηση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων, κι όχι η επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη συμφωνία κακή ή μάλλον κακή, έναντι του 30% που τη θεωρεί καλή ή μάλλον καλή.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της PRORATA, η ψαλίδα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο και να φτάνει στο 36%, ενώ η Κουμουνδούρου μένει στάσιμη στο 20%.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει στο 14% από 11% τον Μάιο. Το ΚΚΕ πάει στο 13% από 9%.

Το Ποτάμι κερδίζει δύο μονάδες και σκαρφαλώνει στο 9%. Η Χρυσή Αυγή μένει στάσιμη επίσης στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο παραμένει και η Ένωση Κεντρώων, που βρίσκεται στο 8%.

Η Λαϊκή Ενότητα ανεβαίνει στο 4% από το 2% του Μαΐου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντίθετα πέφτουν στο 2%, από 5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η έρευνα διεξήχθη στις 19 και 20 του Ιουνίου, δηλαδή το διήμερο μετά το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 110 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 110 Βαθύς ο πόνος στο σπίτι των Μπουραντάδων...