Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Κάνουμε τα πάντα για να ανοίξουμε καθαρό διάδρομο για το χρέος και… να μη φορέσουμε φέσι

Στην ανάγκη εθνικής γραμμής στο στο ζήτημα του χρέους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντω προκάλεσε δήλωσή του σχετικά με τα ενδεχόμενα στην περίπτωση που το θέμα φτάσει ως τη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου, κάτι που η ίδια η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό για την περίπτωση που τα πραγματα δεν κυλήσουν ομαλά στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, οπότε θα ακολουθήσει “πολιτική διαπραγμάτευση”.

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους αν θα παέι στη Σύνοδο με γραβάτα ή αν θα φύγει από τη Σύνοδο με γραβάτα, ο πρωθυπουργός απάντησε:

“Το σημαντικό είναι να μην φορέσω φέσι. Άλλοι φέσωσαν τη χώρα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανοίξουμε έναν καθαρό διάδρομο και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι”.

Ωστόσο, η δήλωση αυτή περισσότερο μοιάζει να ξορκίζει ένα αρνητικό ενδεχόμενο η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε μια λύση που ίσως καταλήγει σε νέο μνημόνιο (“φέσι”) παρά εμπνέει αισιοδοξία.

Αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός μίλησε για “όψιμο” ενδιαφέρον που αυτή επιδεικνύει σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους. Σε σχετική ερώτηση για το αν τυχόν σύγκλιση στο θέμα του χρέους μπορεί να οδηγήσει και σε συγκλίσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή απάντησε ότι «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103 Ο Παύλος στριμώχνεται στο δείπνο τόσο από τον Βρεττό, όσο και από τον Νικόλα. Ο...