Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαριάννα Ψαρουδάκη η νέα οικονομική εισαγγελέας

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε ομόφωνα, την εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Μαριάννα Ψαρουδάκη, για τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα της χώρας, που θα χειριστεί όλους τους φακέλους που αφορούν στη φοροδιαφυγή, στις λίστες καταθετών εξωτερικού και σε άλλα σοβαρά ζητήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Η Μαριάννα Ψαρουδάκη θα πάρει τη θέση του Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή επί τετραετία, δηλαδή για δύο θητείες. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον αποφασίστηκε η μη ανανέωση της θητείας του.

Η εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, θεωρείται άριστη νομικός, έμπειρη εισαγγελέας και χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των συναδέλφων της.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, αποφάσισε, επίσης, την τοποθέτηση του εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη στη θέση του εισαγγελέα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποτελείται από συνολικά 15 ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί. Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι ο Παρασκευάς Αδάμης επίσης θεωρείται άριστος νομικός και μάλιστα είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και έχει βραβευθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εισαγγελέων, ως «Εισαγγελέας της χρονιάς για το 2010». Επίσης, έχει διατελέσει εισαγγελέας-εποπτεύων του ΣΔΟΕ. Ο Παρασκευάς Αδάμης θα αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη που μέχρι τώρα κατείχε την θέση στη Χάγη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ