Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ποια κυβερνητικά στελέχη εισηγούνται στον Τσίπρα να πάει σε εκλογές

Το… σύνδροµο του Σαµψών («Αποθανέτω η ψυχή µου µετά των αλλοφύλων») φαίνεται ότι διακατέχει κάποια κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται γι’ αυτούς που εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα να τινάξει στον αέρα τη Σύνοδο Κορυφής, αν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup, και να πάει σε εκλογές. Αυτοί που προτείνουν στον πρωθυπουργό να τα κάνει όλα Κούγκι θεωρούν ότι, αν πάει σε µια εκλογική αναµέτρηση πολώνοντας το κλίµα, καταγγέλλοντας τους δανειστές και καταργώντας το Μνηµόνιο που ψήφισαν πρόσφατα και µε τα δύο χέρια, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να εκτιναχθούν στο 25%. Αντίθετα, αν ροκανίσει τον χρόνο και αναγκαστικά συρθεί σε εκλογές το ’18, τότε κινδυνεύει να υποστεί πανωλεθρία.

Βέβαια, οι εισηγητές της σκληρής γραµµής δεν υπολογίζουν τις συνέπειες που µπορεί να έχει µια ηρωική κατά τα άλλα σύγκρουση στον λαό και τη χώρα. Εκτός και αν στρατηγική τους επιδίωξη είναι η γενίκευση της κρίσης και η αποσταθεροποίηση, που αναγκαστικά θα βγάλουν τη χώρα από την ευρωζώνη. Μια τέτοια εξέλιξη είναι σίγουρο ότι βολεύει όλους αυτούς που επιδιώκουν να επιβιώσουν πολιτικά µέσα από µια γενικευµένη εξαθλίωση του κόσµου.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι τα σενάρια του εκλογικού αιφνιδιασµού διακινούνται και από ένα σύστηµα στο Μαξίµου, προκειµένου να κρατάνε συσπειρωµένη την Κοινοβουλευτική Οµάδα και τα χιλιάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι διορισµένα στον δηµόσιο τοµέα. Αυτοί που δεν θέλουν µε τίποτα εκλογές είναι οι βουλευτές, γιατί στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν πρόκειται να ξαναδούν Βουλή, καθώς και το στελεχιακό δυναµικό του κυβερνώντος κόµµατος που έχει ταυτιστεί µε το κράτος και τα προνόµια που συνεπάγεται η παρουσία του σε νευραλγικές θέσεις.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ