Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό

«Εµφύλιος» έχει ξεσπάσει στο κυβερνών κόµµα ανάµεσα στους κοµµατικούς και τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους σύμφωνα με τα parapolitika.gr Η επίθεση που εξαπέλυσε οµάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Νίκου Κοτζιά, τον οποίο κατηγορεί ευθέως για επαναπροώθηση Τούρκων πολιτικών προσφύγων, ήταν µόνο η αρχή. Στο στόχαστρο των κοµµατικών βρίσκονται τώρα ο Νίκος Τόσκας, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΠΑΣΟΚογενής Παναγιώτης Κουρουµπλής.
Ο «εµφύλιος» έχει σχέση µε τον ανασχηµατισµό, ο οποίος τοποθετείται, σύµφωνα µε συνεργάτες του πρωθυπουργού, στις αρχές Οκτωβρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις για σαρωτικές αλλαγές, προκειµένου να σηµατοδοτήσει ένα νέο ξεκίνηµα για την κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή, οι προτάσεις των συνεργατών του περιλαµβάνουν και τον λεγόµενο «ηλικιακό» ανασχηµατισµό, µε την είσοδο στην κυβέρνηση περισσότερων σαραντάρηδων και την αποστράτευση υπουργών που έχουν µεγάλη πολιτική διαδροµή και έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Προτάσεις για τον ανασχηµατισµό διατυπώνει και η Κουµουνδούρου, η οποία απαιτεί να αποµακρυνθούν από τα υπουργεία οι λεγόµενοι ΠΑΣΟΚογενείς και οι διάφοροι συνεργαζόµενοι. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισηµαίνουν ότι η κατηγορία αυτή των κυβερνητικών στελεχών δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Εξάλλου, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια στρατηγικής συνεργασίας µε το ΠΑΣΟΚ ή µε άλλο µικρό κόµµα της Κεντροαριστεράς, ώστε να επενδύουν στη διεύρυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αισθηματικές Αστρολογικές Προβλέψεις Μαΐου 2024

Οι αισθηματικές αστρολογικές προβλέψεις Μαΐου 2024 για το ζώδιό σου! Μάθε τι θα συμβεί στην αισθηματική σου ζωή τον Μάιο ανάλογα με τις αστρολογικές...