Σήμερα, όλοι περιμένουμε την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, για να σχεδιάσουμε με περισσότερη βεβαιότητα το μέλλον. Δυστυχώς όμως, το λάθος μείγμα πολιτικής συνεχίζεται και ταυτίζουμε τις μεταρρυθμίσεις με την αύξηση φόρων και τις οριζόντιες περικοπές, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας μιλώντας στην ανοιχτή απογευματινή συνεδρίαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε να ενταθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να ενισχυθούν οι ολιτικές που οδηγούν στην ανάπτυξη της οικονομίας, απελευθερώνουν αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, καταργούν ειδικά προνόμια και χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

"Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να ενταθεί", τόνισε ο κ. Φέσσας ζητώντας να περάσουμε από την αναγκαστική νομοθέτηση στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων. Αντί να έχουμε επόπτες, θα γίνουμε ιδιοκτήτες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μόνη συνταγή εξόδου από την κρίση, είναι:

η ανάπτυξη της οικονομίας με μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και ατμομηχανή την ιδιωτική πρωτοβουλία,

η επιλογή άξιων, ακέραιων και ικανών ανθρώπων σε κάθε θέση ευθύνης και

η συνολική αλλαγή νοοτροπίας

Ταυτόχρονα, ο κ. Φέσσας υπογράμμισε την ανάγκη η παρελθοντολογία ο διχασμός ο λαϊκισμός και οι ιδεοληψίες να να αντικατασταθούν από έννοιες όπως σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συναίνεση, συνεργασία.

Όλοι όσοι αγαπούμε την πατρίδα μας ας κοιτάξουμε επιτέλους μπροστά και ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα βασικό εθνικό στόχο. Και αυτός είναι: "Κάθε αξιόλογη επένδυση είναι εθνικός στόχος", είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Αναφερόμενος στην ιστορική επέτειο των 110 ετών από την ίδρυση του ΣΕΒ, τόνισε ότι αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά αλλά και τεράστια ευθύνη, ενώ υπογράμμισε ότι ΣΕΒ, σήμερα προβάλει διεθνώς την Ελλάδα της σοβαρότητας και της σκληρής προσπάθειας.

"Όλα αυτά, κάνουν τον ΣΕΒ δύναμη προόδου για την ελληνική κοινωνία και οικονομία".

Επισημαίνοντας μάλιστα την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μία μεγάλη διεθνής επενδυτική κινητοποίηση, προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία εκπόνησης όπως και στο παρελθόν σχεδίου δράσης για επενδύσεις στην Ελλάδα.

"Σχεδιάζουμε, με τη συνδρομή διεθνών συμβουλευτικών οίκων και τη συνεργασία αρμοδίων φορέων:

να προτείνουμε τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές προσέλκυσης επενδύσεων,

να εντοπίσουμε μεγάλα επενδυτικά έργα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα,

να προτείνουμε τα κατάλληλα κίνητρα και την αποτελεσματική δομή διαχείρισης

και, να συνεργασθούμε με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση", είπε ο κ. Φέσσας.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε την ανάγκη να μπούμε σε έναν ενάρετο κύκλο όπου μεταρρυθμιστικά πλεονάσματα θα επιτρέψουν την χαλάρωση των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων. "Αυτό θα τροφοδοτήσει ένα αναπτυξιακό άλμα που θα μας εκπλήξει όλους μας".

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη, μέσο είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις, προϋπόθεση είναι οι μεταρρυθμίσεις και κινητήρια δύναμη ένα σύγχρονο αξιακό σύστημα, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top