Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απίστευτο: Εξαγοράστηκε τράπεζα με κόστος… ένα ευρώ!

Μπορεί η κρίση να έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο φαίνεται ότι σε άλλους συνεχίζει να δίνει… ευκαιρίες.

Η ισπανική Banco Santander ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Banco Popular Espanol έναντι συμβολικού ποσού ενός ευρώ, δημιουργώντας την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, με βάση το δανεισμό και τις καταθέσεις.

Η μετοχή της Banco Popular έχει μειωθεί κατά το ήμισυ της αξίας της από την αρχή του έτους, καθώς η τράπεζα ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε “bad bank” από το βάρος των «κόκκινων» δανείων που έχουν μείνει από την κρίση του 2008.

Προσφορά: το ARIEL Pods 3σε1 με 25% έκπτωση!

Την Τετάρτη η ΕΚΤ δήλωσε πως η Popular καταρρέει ή είναι πιθανό να καταρρεύσει, λόγω της σημαντικής επιδείνωσης της θέσης ρευστότητας της.

Η Banco Santander ανακοίνωσε επίσης έκδοση μετοχών 7 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να “καλύψουν τις προβλέψεις και τα κεφάλαια που απαιτούνται για την ενίσχυση του ισολογισμού της Popular”.

Εν τω μεταξύ, η εκροή καταθέσεων από την ισπανική τράπεζα Popular, διαμορφώνονται στο ύψος των 18 δισ. ευρώ μόνο για τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση στο Reuters.

Στο τέλος του Μαρτίου, οι συνολικές καταθέσεις των πελατών στον ισολογισμό της τράπεζας διαμορφωνόταν στα 79 δισ. ευρώ.

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ