Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άκαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη με ΠΟΕ-ΟΤΑ – Τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους

Η πρόταση για τη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των συμβασιούχων δεν ικανοποιεί τα αιτήματα της Ομοσπονδίας – Αδιέξοδο με τον υδράργυρο στα ύψη και τα σκουπίδια βουνά στους δρόμους

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπορυγός παρουσίασε στους εργαζόμενους τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα, για τους συμβασιούχους, έτσι όπως αυτή συμφωνήθηκε στη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ είπε πως η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η Ομοσπονδία και συμπλήρωσε πως πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις.
Εχουμε την υποχρέωση -τίνισε- να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

«Οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου. Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο», πρόσθεσε και σε ερώτηση για το αν θα βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ξεκαθάρισε:

«Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές», ενώ πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους».

Στις 2 μετά το μεσημέρι ο κ. Σκουρλέτης έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη,ενώ το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα για τις εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 120-121-122

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 120-121-122 Επεισόδιο 120 Η Ηλέκτρα κατηγορεί τον Παύλο πως παίζει παιχνίδια σε διπλό ταμπλό,...