Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΝΔ για ΑΠΘ: «Δεν θα επιτρέψουμε άβατα στην Παιδεία»

«Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, κλοπές, πορνεία, μαχαιρώματα ακόμα και θάνατοι χρηστών συνθέτουν την καθημερινότητα στο ΑΠΘ όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου.αναφέρει σε σχετική του, δήλωση, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, για τα περιστατικά παραβατικότητας στο ΑΠΘ, σημειώνει:

Τη στιγμή που οι φοιτητές του ΑΠΘ απηύθυναν κραυγή αγωνίας προς την πολιτεία αναφορικά με την εκτός ελέγχου παραβατικότητα που υπονομεύει καθημερινά την λειτουργία του Πανεπιστημίου ο κ. Γαβρόγλου ανερυθρίαστα σε συνέντευξή του επιβεβαίωνε τα όσα επισημαίνουν στην επιστολή τους οι 471 φοιτητές. Επιχείρησε, μάλιστα, να υποβαθμίσει το θέμα επιρρίπτοντας την ευθύνη στο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους καθηγητών!

Για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση βρισκόμενη σε αυτοκαταστροφικό ντελίριο βάλλει κατά της Παιδείας. Τυφλωμένη από αριστερές ιδεοληψίες παρασύρει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ένα καθοδικό σπιράλ οπισθοδρόμησης και πλήρους απαξίωσης.

Γυρνούν την παιδεία δεκαετίες πίσω! Επαναφέρουν τους αιώνιους φοιτητές και προωθούν μια άκρως επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, που θα εντείνει τα προβλήματα βίας και ανομίας στα ιδρύματα και θα συγκαλύπτει αξιόποινες πράξεις.

Απάντηση στις αδιέξοδες πολιτικές της Κυβέρνησης που ναρκοθετούν το μέλλον των παιδιών μας, δίνει η ίδια η φοιτητική νεολαία που αγωνιά και μοχθεί για να επιτύχει τους στόχους της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας και της μόρφωσης και που επενδύει με κόπο και προσπάθεια στο μέλλον της.

Τα Πανεπιστήμια αποτελούν εφαλτήριο για τους νέους. Δεν θα επιτρέψουμε στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τα παγιδεύσουν σε αδιέξοδο. Δεν θα επιτρέψουμε άβατα στην Παιδεία!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ