Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αιτία «πολέμου» για την ΝΔ οι αλλαγές στην Παιδεία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αλλαγές που δρομολογούνται στον νέο νόμο για την Παιδεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου στην «Ελευθερία του Τύπου».

Στην Πειραιώς παρακολουθούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρει δεκάδες χρόνια πίσω όλο το σύστημα της εκπαίδευσης και να δημιουργήσει, όπως λένε, ένα χάος τόσο στο θέμα της επιλογής των στελεχών όσο και στην κατάργηση όποιας προσπάθειας έχει γίνει για να προωθούνται οι άξιοι αλλά και η αριστεία.

Τα θέματα Παιδείας θα αποτελέσουν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία στην επόμενη περίοδο, αφού ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ιεράρχησε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δώσει μεγάλες μάχες, και αυτό είναι «παιδεία – υγεία – ασφάλεια».

Τα δεδομένα της κυβερνητικής πολιτικής στη διετία που πέρασε αξιολογούνται από τα στελέχη της ΝΔ και το συμπέρασμα που βγάζουν είναι ότι, λόγω ιδεοληψίας αλλά και προστασίας ενός κομματικού συστήματος βγαλμένου από το παρελθόν, αποδομείται ό,τι καλό έχει γίνει με κόπο τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερα για τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, στη ΝΔ λένε ότι επιχειρείται για την προστασία «ημετέρων», αλλά και για ψηφοθηρικούς λόγους, να επανέλθουν η αταξία και η απορρύθμιση όλων των προηγούμενων αλλαγών.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 64 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 64 Η χαρά του Γιωργίκη για το παιδί που περιμένει, επισκιάζεται...