Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απίστευτος Τραμπ: «Δεν θέλω φτωχούς» στο υπουργικό μου συμβούλιο…

Υπεραμυνόμενος της απόφασής του να διορίσει ζάπλουτους στο υπουργικό του συμβούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε σε συγκέντρωση οπαδών του στην Αϊόβα ότι δεν θέλει στην κυβέρνησή του ούτε ένα «φτωχό άτομο» στα πόστα που ασχολούνται με την οικονομία της χώρας.

«Κάποιος είπε “γιατί διόρισες έναν πλούσιο ως υπεύθυνο για την οικονομία;”. Όχι, αλήθεια είναι. Ο Γουίλμπουρ (σ.σ.: ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος) είναι ένα πολύ πλούσιο άτομο, υπεύθυνος για το εμπόριο. Κι εγώ είπα: “γιατί αυτό είναι το είδος της σκέψης που θέλουμε”», ανέφερε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στο ακροατήριό του ότι ο Γουίλμπουρ Ρος και ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Γκάρι Κον «χρειάστηκε να αφήσουν πολλά κατά μέρος για να αναλάβουν αυτές τις δουλειές» κι ότι ειδικά ο Κον, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs, «πέρασε από τις μέρες των παχυλών αμοιβών στα στραγάλια». Και πρόσθεσε: «Αγαπώ όλους τους ανθρώπους, πλούσιους ή φτωχούς, αλλά σε αυτές τις συγκεκριμένες θέσεις απλώς δεν θέλω ούτε ένα φτωχό άτομο. Καταλαβαίνετε;».

Ο Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά κατά την επίσκεψή του στην Αϊόβα μαζί με τον υπουργό Γεωργίας Σόνι Περντιού και τον Ρος, μια επίσκεψη που αποσκοπούσε εν μέρει στο να γιορτάσει ο πρόεδρος τη νίκη της Ρεπουμπλικανής υποψήφιας γερουσιαστού Κάρεν Χάντελ σε επαναληπτική εκλογή στην Τζόρτζια, που οι Δημοκρατικοί είχαν αναγάγει σε πρώιμο δημοψήφισμα για την προεδρία του.

Οι σύμβουλοί του προσπαθούν να πυκνώσουν τις εξόδους του Τραμπ από την πρωτεύουσα και το αρνητικά φορτισμένο περιβάλλον της λόγω της υπόθεσης της Ρωσίας και της «καρατόμησης» του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Και ο Τραμπ μετέτρεψε την περιοδεία του στην πολιτεία-κλειδί που άλωσε τον Νοέμβριο σε γύρο θριάμβου για την ικανότητά του να αντιπαρέρχεται τις αρνητικές δημοσκοπήσεις και τη σκιά που έχουν ρίξει στην προεδρία του οι έρευνες για την υπόθεση της Ρωσίας.

Ήταν η πέμπτη ομιλία του σε συγκέντρωση οπαδών του τους πρώτους πέντε μήνες που βρίσκεται στην εξουσία. Και ο Τραμπ έδειχνε να απολαμβάνει τη λατρεία των εκστασιασμένων οπαδών του πολύ περισσότερο από τη μοναξιά του Λευκού Οίκου: χλεύασε έναν «ταραξία», που επιχείρησε να διακόψει την ομιλία του, επανέλαβε γνωστά συνθήματα απ’ την περσινή προεκλογική του καμπάνια κι εξαπέλυσε βολές κατά των Δημοκρατικών αντιπάλων. Απέφυγε πάντως επιμελώς οποιαδήποτε κουβέντα αναφορικά με τα σκάνδαλα της προεδρίας του, εκτός από μια σύντομη αναφορά στο «κυνήγι μαγισσών», όπως ο ίδιος αποκαλεί τις έρευνες για τις επαφές συνεργατών της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 131 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 131 Οι ισορροπίες στο ζαχαροπλαστείο έχουν διαταραχτεί μετά...