«Έπεσαν στην παγίδα που οι ίδιοι έστησαν και τώρα προσπαθούν με σπασμωδικές κινήσεις να ξεφύγουν». Με τη φράση αυτή κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς σχολίαζε στο newpost.gr, τις χθεσινές απειλές της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά ΔΝΤ και Βερολίνου, ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε, αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος. «Προσπάθησαν να εγκλωβίσουν και την αντιπολίτευση και τους δανειστές και τώρα βρίσκονται οι ίδιοι εγκλωβισμένοι», σημείωνε ο ίδιος.

Στη ΝΔ, όσο δυσκολεύει η πολιτική θηλιά για την κυβέρνησηΤσίπρα-Καμμένου, εκτιμούν ότι θα ενταθεί, όπως έλεγαν, η στρατηγική του «κάνω το άσπρο-μαύρο», σε μια επιχείρηση να διαστρεβλωθεί στην κοινή γνώμη η πραγματικότητα. «Η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε: “Όλα βαίνουν καλώς για τη χώρα!”. Ας προσπαθήσουν να το πουν και στους πολίτες, που δοκιμάζονται από την υπερφορολόγηση, την ανεργία και την αβεβαιότητα» σχολίαζαν από την οδό Πειραιώς για τα όσα ειπώθηκαν χθες στην Κουμουνδούρου.

Όπως υπενθύμιζαν, αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τις συγκεκριμένες προτάσεις της ΝΔ, εδώ και έναν χρόνο και στο θέμα του χρέους δεν θα είχε βαλτώσει η οικονομία. «Εγκλώβισε τη χώρα με τις καθυστερήσεις και την ανικανότητά του και τώρα, ζητά δήθεν συναίνεση. Στην πραγματικότητα ψάχνει συνενόχους στην αποτυχία του» λένε, για να προλάβουν και κάθε πιθανή πρόταση του κ. Τσίπρα, είτε για συνεννόηση είτε για συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Ότι κίνηση και να κάνει το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τη δική του στρατηγική. Βασικό στοιχείο της, η επαφή με τον κόσμο και η δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος υπέρ της ΝΔ. «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια νέα Κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, αποφασισμένη να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Να αποκαταστήσει, με αυτόν τον τρόπο, την αξιοπιστία της χώρας και να οδηγήσει την πατρίδα μας στην οριστική έξοδο από την κρίση», λένε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόκειται να συνεχίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, με διπλό στόχο: να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα που υπάρχει στη χώρα, αποδομόντας τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση και βεβαίως τη δική του πρόταση για έξοδο από την κρίση. «Το να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, είναι ο κεντρικός στόχος μας», σημείωναν από το επιτελείο του. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα στις 11:30, μετά το πολιτικό μνημόσυνο που θα γίνει στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, θα μιλήσει στο Concordia Summit, στο Ξενοδοχείο Ηilton.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top