Στην τελευταία του κατοικία, στον Αργουλιδέ Κρήτης οδηγήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Ο μεγάλος πολιτικός κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία πολιτικού, ενώ στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή έδωσαν το παρόν χιλιάδες πολίτες, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και επιχειρηματίες.

Ο Μανώλης Κονταρός με τον Νίκο Ζωιδάκη αποχαιρέτησαν τον πρώην πρωθυπουργό με το παρακάτω ριζίτικο: «Σήκω απάνω αρχηγέ μη μας αφήνεις τώρα εδα που σε χρειάζεται για να σωθεί η χώρα»

Συγκινητικός επικήδειος από τη Ντόρα Μπακογιάννη

Η κόρη του, Ντόρα Μπακογιάννη κατά την εξόδιο ακολουθία στο ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων, απηύθυνε έναν συγκινητικό επικήδειο: «Είμαστε εδώ όλη η οικογένεια, οι φίλοι σου, που σταθήκαν δίπλα σου σε όλες τις μάχες της ζωής σου. Που ακουμπούσαν και ακουμπούσες πάνω σου. Δεν είμαστε εδώ όμως σήμερα για την πολιτική. Είμαστε εδώ να σου πούμε το μεγάλο ευχάριστό, το μεγάλο αντίο. Σε ευχαριστούμε για την ανθρωπιά σου και την καλοσύνη. Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, που μας έμαθες να τιμάμε τους φίλους μας, το λόγο μας, την ευθύνη μας. Σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες να λυγίζουμε αλλά να μη σπαμε, να πέφτουμε αλλά να ξανασηκωνόμαστε. Που να βρω όμως τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω».


Πλήθος κόσμου

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ όπου ετάφη, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα Μητσοτάκη.
Η σορός του πρώην πρωθυπουργού επιβιβάστηκε στον κιλλίβαντα πυροβόλου, ενώ πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή. Εκατοντάδες πολίτες την παρακολούθησαν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.Από νωρίς σήμερα το πρωί πλήθος πολιτών πήγε στον Ναό για να αποχαιρετήσει τον Χανιώτη πολιτικό που άφησε το στίγμα του στην νεότερη ιστορία της χώρας.Απλοί πολίτες συλλυπήθηκαν τους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ πολλοί από αυτούς έφυγαν με εμφανή την συγκίνηση και δακρυσμένα μάτια.
newpost.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top