Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοντονής: Οι συμβολαιογράφοι πληρώσαν την πλατφόρμα των πλειστηριασμών (βίντεο)

Το radio1d.gr, όπως είχε προαναγγείλει, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το βίντεο όπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αποκαλύπτει ότι οι εννέα συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας ανέλαβαν εξ ολοκλήρου το κόστος δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, είπε πως το ελληνικό δημόσιο δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ για την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς όλα τα έξοδα τα ανέλαβαν οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας.

Οι εννιά Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι, όπως δήλωσε στο Ράδιο Έναντι ο Γιάννης Σαρίδης, πλήρωσαν 180.000 ευρώ για την δημιουργία της πλατφόρμας. Λίγες μέρες αργότερα προσανατολίζονται οι συμβολαιογράφοι της χώρας στην απελευθέρωση του ορίου για τη διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων που αυτή τη στιγμή είναι 300.000 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογράφων κ. Γιώργο Ρούσκα, όπως έγραψε η Καθημερινή.

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα σηματοδοτήσει την άρση της προστασίας για όσους δανειολήπτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο 3869, γνωστό ως νόμο Κατσέλη. Η προσφυγή στον σχετικό νόμο –στον οποίο έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 οφειλέτες– αποτελεί πλέον και τη μόνη προστασία και μάλιστα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πρώτη κατοικία.

Έτσι ίσως εξηγείται γιατί οι συμβολαιογράφοι πλήρωσαν για την πλατφόρμα των πλειστηριασμών, καθώς τα οικονομικά τους οφέλη θα είναι σημαντικά από την τέλεση πλειστηριασμών.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ