Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για το Μενίδι

O θάνατος του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι από μια αδέσποτη σφαίρα και ο, παραδόξως, απαθής τρόπος που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, ήταν αναμενόμενο να έχει πολιτικές διαστάσεις. Πόσο μάλλον, όταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Τόσκας με δηλώσεις του επιχείρησε τόσο να υποβαθμίσει το περιστατικό όσο και να εμφανίσει την κατάσταση στην πρωτεύουσα καλύτερη από ποτέ στα θέματα της δημοσίας τάξεως.

Η επιλογή αυτή του κ. Τόσκα δεν είναι τυχαίο ότι έκανε ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Κ. Χρυσόγονος, να τον επικρίνουν δημοσίως. «Πρέπει να υπάρξει μικρότερη ανοχή στην παραβατικότητα και αυτό δεν γίνεται με μαγκιές και καουμποϊλίκια, αλλά με σχέδιο. Ο κ. Τόσκας είναι υπουργός 20 μήνες και πρέπει να μας πει τις σταδιακές παρεμβάσεις που έκανε, αν έκανε, για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τόσκας όχι μόνον δεν άφησε την κριτική αναπάντητη, αλλά σχολίασε με ακόμη πιο σκωπτικό τρόπο τον κ. Χρυσόγονο, δείχνοντας ότι δεν τον απασχολεί αν θα προκαλέσει ενδοκομματικό ζήτημα. «Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, είναι καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ» είπε και παροτρύνοντας τον κ. Χρυσόγονο «να πάει και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης που είναι και η περιοχή του για να μας κάνει προτάσεις και γι’ αυτή την περιοχή» πρόσθεσε: «Eχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά όποιος νομίζει ότι μέσα σε 24 ώρες ή σε ένα-δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων, θα πει ψέματα».

«Ο κ. Τόσκας πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι τροχονόμος συνιστωσών, συντεχνιών και συμφερόντων», έγραψε στο twitter o Στ. Θεοδωράκης, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά το Ποτάμι σημείωσε: «Ο θάνατος του 11χρονου στο Μενίδι ανέδειξε με τραγικό τρόπο ότι στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν περιοχές, γειτονιές, πλατείες, που την εξουσία ασκούν διάφορες μαφίες, με την πολιτεία να παρακολουθεί απαθής και τις τοπικές αρχές να αδυνατούν να παρέμβουν. Ο κ. Τόσκας πρέπει να αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες του».
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άβατα ούτε στα Εξάρχεια ούτε και στις Αχαρνές. Η κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει άμεσα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικής συμπεριφοράς και κοινωνικής υποστήριξης των πολιτών που πλήττονται» τόνισε από την πλευρά της εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ