Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σχέδιο Τσίπρα να παγιδεύσει τους πολιτικούς αρχηγούς

Το τριήμερο 19-21 Ιουνίου έχει «μαρκάρει» στο ημερολόγιό του ο πρωθυπουργός Αλέξης Tσίπρας, καθώς, σύμφωνα με τις πληρoφορίες που διαβάζουμε στα parapolitika.gr στο διάστημα αυτό προσανατολίζονται οι εισηγήσεις που δέχεται από τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με κεντρικό θέμα την υπόθεση του δημόσιου χρέους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσίγιαννη για την εφημερίδα Παραπολιτικά, το συγκεκριμένο εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης, που θα οδηγήσει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, βασίζεται στον ορατό κίνδυνο να μη βρεθεί ικανοποιητική λύση για τη διευθέτηση του δημόσιου χρέους στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Ως αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την εξουσιοδότηση των πολιτικών αρχηγών για να θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.
Είναι προφανές ότι στόχος του πρωθυπουργού, εφόσον υιοθετήσει τη συγκεκριμένη επιλογή, όπως του εισηγούνται στενοί συνεργάτες του -μεταξύ αυτών οι υπουργοί Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης και Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς-, αλλά και του έχουν ζητήσει πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, θα είναι εκτός των άλλων να καταστήσει «συνυπεύθυνα» τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Επίσης, με πρόσχημα το επιχείρημα ότι είναι ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, που υπερβαίνει τη θητεία της σημερινής κυβέρνησης, να «μοιράσει» την «ιδιοκτησία» της συμφωνίας σε όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να «καταγγείλει» για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας όσους δεν συναινέσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ