Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέες ελπίδες, αλλά όχι όνειρα, για ενωμένη κεντροαριστερά

Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης θα παρουσιάσουν σήμερα τις θέσεις τους – Αύριο θα μιλήσουν ο Σπύρος Λυκούδης από τους Νέους Μεταρρυθμιστές και εκπρόσωπος των Οικολόγων που στηρίζουν την κυβέρνηση σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Οριστικοποιήθηκε χθες ο κατάλογος των ομιλητών για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τις εργασίες θα ανοίξει η Φώφη Γεννηματά και θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων: Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος, Τούντας και Πόντας.

Στη συνέχεια θα ανέβει στο βήμα ο Κώστας Σημίτης και θα ακολουθήσουν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος θα παραχωρήσει τη θέση του σε δύο προέδρους: τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Και αν ο πρόεδρος της ΝΔ μιλήσει για τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων γενικά, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος θα μιλήσουν για την ενότητα της κεντροριστεράς ειδικά. Ο πρόεδρος του Ποταμιού θα επαναλάβει τη θέση του για εκλογή αρχηγού από τη βάση και τη δημιουργία ενός νέου- ενιαίου κόμματος.

Το τελευταίο είναι το θέμα αγκάθι, καθώς οι μέχρι στιγμής ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΔΗΣΥ δείχνουν μια προτίμηση προς τον πολυκομματικό φορέα. Πλαίσιο για την ενότητα της κεντροαριστεράς θα θέσει και ο Κώστας Σημίτης.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις εκπροσώπων κομμάτων. Έχουν ζητήσει τον λόγο οι Νέοι Μεταρρυθμιστές (Σπύρος Λυκούδης) και οι Οικολόγοι, κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το μεγάλο ενδιαφέρον εκπροσώπων κομμάτων να ανααπτύξουν τις σχέσεις τους με τη ΔΗΣΥ θα «κλέψει» χρόνο από τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων κομμάτων της Συμπαράταξης, γεγονός που εντοπίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, χθες στη Χαριλάου Τρικούπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ