Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Αττική – Την Πέμπτη η 24ωρη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τρεις ημέρες -όσες, δηλαδή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων των δήμων στον τομέα της καθαριότητας- ήταν αρκετές, προκειμένου οι δρόμοι της Αθήνας και πολλών πόλεων της επαρχίας να γεμίσουν με σκουπίδια, που «ξεχειλίζουν» από τους κάδους.

Περίπου 6.500 συμβασιούχοι των δήμων, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους. Έτσι, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους, για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Οι εικόνες από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας είναι χαρακτηριστικές και προκαλούν ανησυχία, εν μέσω μάλιστα του θέρους.

Με την θερμοκρασία να παίρνει, σταδιακά, την ανιούσα και με δεδομένο ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μόλις ξεκίνησαν, πολλοί φοβούνται ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου -και όχι μόνο- αλλά και για τα εκατομμύρια των τουριστών που αναμένονται στη χώρα.

Οι συμβασιούχοι, πάντως, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, φέρονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και προχωρούν σταδιακά σε καταλήψεις και σε άλλα αμαξοστάσια, από τα οποία μέχρι σήμερα τα απορριμματοφόρα έφευγαν κανονικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει μάλιστα εξαγγείλει για αύριο, Πέμπτη, 24ωρη απεργία, που αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ