Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Λοβέρδος: Το 2018 θα πάμε σε εκλογές

Πεπεισμένος πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στονΕλεύθερο Τύπο της Κυριακής σχολίασε πως η κυβέρνηση «θα ήθελε να μείνει 8 χρόνια» όμως «θα αναγκαστεί να φύγει για να συγκρατήσει δυνάμεις».

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή η τακτική του (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) είναι η τακτική διατήρησης δυνάμεων στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να φθάσει πέραν του 2018 και η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι άβατο για αυτόν το δεύτερο εξάμηνο του 2018».
Δεν είχαν σχέδιο

Απαντώντας σε ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχέδιο αλλά δεν το βγήκε ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε: «Οχι, δεν είχε σχέδιο. Είχε τις λεγόμενες αυταπάτες, που εγώ το αποκαλώ εξαπάτηση του λαού με μείζονες υποσχέσεις» και πρόσθεσε:

«Προσπαθεί να ισοφαρίσει τον εαυτό του με την πραγματικότητα και αυτό κοστίζει κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό.

Θεωρείται ότι η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη. Αν δεχθεί τους υπολογισμούς μας για το δημόσιο χρέοςσε παρούσα αξία θα πρέπει να ομολογήσει ότι είχαν δίκιο το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., που έλεγαν ότι, αν εξετάσουμε το χρέος κάθε χώρας, το ελληνικό είναι από τα μικρότερα, με τις παρεμβάσεις του 2012. Αυτό τον εμποδίζει να βγει να μιλήσει, γιατί πρέπει να ανατρέψει τα όσα έλεγε περί μη βιώσιμου χρέους».
Το… ΣΥΡΙΖΑ Channel

Ερωτηθείς αν πράγματι έγινε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «αλώσει» τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και να ελέγξει την ενημέρωση ο κύριος Λοβέρδος απάντησε καταφατικά.

«Ηταν πρωτοφανές για τα δημοκρατικά δεδομένα του δυτικού κόσμου. Ηταν ένα σχέδιο απόλυτο και πρωτοφανές. Τρίτος κόσμος, Βενεζουέλα. Τέσσερα κανάλια, τα τρία δικά μας. Αυτό ήθελαν να κάνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η ΕΡΤ κάνει πρωτοφανή προπαγάνδα. Πάντα η δημόσια τηλεόραση στήριζε τις κυβερνήσεις αλλά αυτό που γίνεται τώρα δεν έχει ξαναγίνει. Είναι σαν να βλέπεις το… ΣΥΡΙΖΑ Channel», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ