Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακή ομιλία Λεβέντη στη βουλή: Δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση, όσο συνεχίζουμε να πληρώνουμε αργόμισθους (video)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε πως «η σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία ως η αποτυχία 7 ετών άκαρπης λιτότητας».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «η λήψη μέτρων εκ του προοιμίου δείχνει ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε».

«Θα παραιτούμουν εάν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν τη λήψη μέτρων προκαταβολικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «οι βουλευτές της συμπολίτευσης επιχειρούν στη Βουλή να προβάλλουν εικονική πραγματικότητα εστιάζοντας στις ομιλίες τους κυρίως στα αντίμετρα».

«Η σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία διότι δείχνει την αποτυχία 7 ετών. Δείχνει ότι περάσαμε 7 χρόνια άκαρπης λιτότητας. Και δείχνει επιπλέον ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται όταν ζητούν μέτρα που αναφέρονται στο μέλλον. Και δεν μας εμπιστεύονται διότι είπαν οι πρωθυπουργοί ότι θα έκαναν μεταρρυθμίσεις και δεν έκαναν.

Όταν από μία χώρα ζητούνται προκαταβολικά μέτρα, σημαίνει ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της. Αυτά θα ήταν απαράδεκτα πράγματα. Εγώ θα παραιτούμην αν ήμουν στην καρέκλα του πρωθυπουργού, γιατί δείχνει ότι δεν τον εμπιστεύεται η διεθνής κοινότητα», ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε ευθεία αναφορά στα αντίμετρα λέγοντας: «Γιατί προβάλετε τα αντίμετρα. Ο λαός ακούει και αντιλαμβάνεται ότι φοβάστε την πραγματικότητα. Τα αντίμετρα αν έλθουν, θα έλθουν εάν πετύχει το πρόγραμμα. Είναι λάθος που διαλέξατε αυτόν τον τρόπο. Τουλάχιστον η Δεξιά όταν έβαζε μέτρα αναλάμβανε και την ευθύνη. Είναι πρωτόγνωρο γι’ αυτή την αίθουσα να διαλέγετε κρυψώνες».

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε επίσης ότι φοβάται το 2017 για τις συντάξεις. Για το χρέος επανέλαβε ότι «τον Αύγουστο του 2018, εάν έχουμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις, θα ρυθμίσουν το χρέος. Εσείς, όμως, μεγαλώσατε το θέμα του χρέους για να πείσετε σήμερα τους βουλευτές σας να ψηφίσουν» δήλωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε εκ νέου τη θέση του ότι δεν έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα επαγγέλματα και ότι πολλοί λαμβάνουν σήμερα παραπάνω από μία σύνταξη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση στο Δημόσιο.

«Με το να συνεχίσουμε να πληρώνουμε αργόμισθους για να παίρνουν ψήφους τα κόμματα δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση. Αυτό είναι μάταιο» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έθεσε και το ερώτημα «αν αγαπάμε το ευρώ» και επισήμανε ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση καθώς, όπως υποστήριξε, «η ιστορία Βαρουφάκη έχει αφήσει σκιές».

Πέραν αυτών ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «κάνει και αυτή τα λάθη της». Αναφέρθηκε ειδικότερα στην εξαγγελία για μείωση φορολογίας, λέγοντας ότι το πρώτο που χρειάζεται να κάνει η ΝΔ είναι να πείσει πώς θα φέρει επενδύσεις, «καθώς στο παρελθόν που κυβέρνησε δεν έφερε ουδεμία επένδυση».

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι η χώρα θα βγει σύντομα στις αγορές, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι «θα κάνει ό,τι έκανε και ο κ. Σαμαράς. Δηλαδή, να φορτώσει τη χώρα με δανεικά με μεγάλο επιτόκιο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε, επίσης και τη θέση του για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. «Διακόσιοι βουλευτές είναι επαρκείς για την Ελλάδα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επιπλέον, ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του για αλαζονεία.

Τέλος, για το πολυνομοσχέδιο ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα παρά μόνο τη διάταξη που αφορά στην αύξηση της φορολογίας των βουλευτών και υπογράμμισε ότι θα σκεφτεί αν θα ψηφίσει και τη διάταξη για τους αγρότες.

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος αλλά ότι δεν έγινε καμία μεταρρύθμιση»

«Θα ψηφίσουμε μόνο τη διάταξη για την αύξηση της φορολογίας των βουλευτών και θα σκεφτώ για το άρθρο που αφορά τη μείωση κόστους για τα αγροτικά εφόδια. Αλλά να σας κάνω τη χάρη να ψηφίσω τα αντίμετρα, δεν μπορώ να το κάνω κ. Τσίπρα».

Με αυτή την αποστροφή έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι ξένοι δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα γιατί καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου συμφωνία που να αναφέρεται στο μέλλον και να θέλει να δέσει χειροπόδαρα ένα κράτος.

«Όταν από μια χώρα ζητούνται προκαταβολικά μέτρα σημαίνει ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της», τόνισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:

«Η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι απλή. Καταγράφεται στην ιστορία και δείχνει την αποτυχία των 7 ετών που πέρασαν, της άκαρπης λιτότητας και ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται για αυτό ζητούν εκ προοιμίου μέτρα».
Και ο κ. Λεβέντης συνέχισε: «Αυτά είναι απαράδεκτα. Εγώ αν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν αυτά τα πράγματα θα είχα παραιτηθεί. Γιατί αυτό δεν είναι μόνο προσβολή για τον πρωθυπουργό αλλά και για τη χώρα».

Ο κ. Λεβέντης επέμεινε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το χρέος αλλά η μη εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων.
« Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλά σας. Αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις και 100 χρέη να σβήσουν πάλι στον άσσο θα είμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέκρινε τους κυβερνητικούς βουλευτές, γιατί όπως είπε, «δεν μιλούν με ειλικρίνεια στο κόσμο ενώ στις ομιλίες τους, προτάσσουν κατά 80% τα αντίμετρα, και αποσιωπούν τα άλλα μέτρα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα».

«Ποιος δεν θέλει από εμάς όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς; να τρώνε όλα τα παιδιά; θα ήταν παράφρων αν δεν το ήθελε. Σου βάζω πανοπλία, ένα κορσέ, σε κλέβω, σου αφαιρώ τις συντάξεις αλλά σου δίνω ελεημοσύνη; Γιατί προσβάλετε την νοημοσύνη του λαού ;» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μιλήστε με ειλικρίνεια για τα μέτρα. Ο λαός αντιλαμβάνεται ότι φοβάστε την πραγματικότητα.

«Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν ευστοχήσει το πρόγραμμα διαφορετικά η φιλολογία σας θα είναι μύθος», είπε ο κ. Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «τουλάχιστον η δεξιά, αναλάμβανε πάντα την ευθύνη όταν έπαιρνε μέτρα».

«Αντί η κυβέρνηση να διαλέξει την οδό της ειλικρίνειας και της ευθύτητας, να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη, κρύβεται πίσω από τα αντιμέτρα. Όταν δεν βγαίνει το ασφαλιστικό γιατί να κόψεις από τη γιαγιά και όχι από τις συντάξεις των πλουσίων; Εσείς που λέτε ότι είστε αριστεροί προτιμάτε να κόβετε το ΕΚΑΣ της γιαγιάς; το γάλα του παιδιού; Τι αριστεροί είστε;» διερωτήθηκε.

Ακόμα, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι «η αίθουσα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν αγαπάει το ευρώ», σημειώνοντας ότι η ιστορία με Βαρουφάκηδες και Λαφαζάνηδες δύο χρόνια, άφησε πίσω τη βρώμα της».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιτέθηκε επίσης τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς τους λάθος πολιτικές, και τόνισε ότι, «αν ένα κόμμα θέλει σοβαρά να διεκδικήσει την εξουσία για το πρώτο που πρέπει να πείσει είναι πως θα φέρει επενδύσεις».

«Δύο χρόνια είχατε την κυβέρνηση και δεν φέρατε καμία επένδυση… Αυτό αντέγραψε και ο κ. Τσίπρας», ανέφερε.
Τέλος, ο κ. Λεβέντης μίλησε για «διαλόγους με σποτ» που κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επισημαίνοντας ότι έτσι κανένας σοβαρός διάλογος δεν μπορεί να γίνει.

«Είναι ωραίο σύστημα κ. Τσίπρα να συνομιλούμε με σποτ»; είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ