Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Λουκέτο» βάζουν τα Praktiker αύριο Τετάρτη

Όπως όλα δείχνουν, τα καταστήματα της αλυσίδας Πράκτικερ στην χώρα μας κατεβάζουν.. αύριο  Τετάρτη 17 Μαίου.

Ο λόγος είναι ότι αυτή την ημέρα, η οποία ως γνωστόν, έχει προκηρυχθεί ως γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ, το σωματείο εργαζομένων στα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας καλούν σε συμμετοχή τους συναδέλφους τους στην απεργιακή κινητοποίηση.

Είναι από τις λίγες φορές που το επιχειρησιακό σωματείο διοργανώνει απεργία, και έτσι ίσως κάποια καταστήματα είτε να υπολειτουργήσουν, είτε να βάλουν… λουκέτο.

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι «έφτασε η ώρα όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Οι εργαζόμενοι εναντιώνονται και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τονίζοντας: Μετατρέπουν τος εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 ημέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφουν σε συνθήκες του προηγούμενο αιώνα.»

Αναφερόμενο το σωματείο στην πολιτική της Praktiker Hellas, «η εταιρεία ήταν πρώτη που εφάρμοσε τα μνημονιακά μέτρα από το 2012, με μειώσεις μισθών, απολύσεις, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους ορισμένου χρόνου απασχόλησης με δίμηνες και εννιάμηνες συμβάσεις των 300 και 580 ευρώ, ώστε να μην αποκτούν δικαιώματα. Οι νέοι προσωρινοί εργαζόμενοι ξεπερνούν το 30% σε πανελλαδικό επίπεδο σε όλα τα καταστήματα Praktiker»

Πηγή: economy365.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ