Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά για την εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί.

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση είναι η αποδόμηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αριστείας. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω και συζητάμε με τους κοινωνικούς εταίρους και όλους τους φορείς της εκπαίδευσης πάνω στις προτάσεις μας για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα» τόνισε, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το Τεχνολογικό και Γενικό Λύκειο.

Οι βασικές αρχές είναι οι εξής:
Οι απόφοιτοι της Γ΄ Γυμνασίου να έχουν πιστοποίηση της γνώσης ξένης γλώσσας και πληροφορικής.
Νέο πρόγραμμα σπουδών στο λύκειο που στοχεύει στη διασύνδεση με την πραγματική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη πχ μαθήματα Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας.
Ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες για να μπορέσουν οι νέοι μας να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό, αλλά και να έχουν άμυνες σε όλες τις σύγχρονες απειλές της χρήσης διαδικτύου (bulling).
Συνεργασία Δημόσιου τομέα, αυτοδιοίκησης και κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να καθορίζονται οι προτεραιότητες και οι κατευθύνσεις της εκπαίδευσης ανά περιφέρεια, με βάση τις ανάγκες και δυνατότητες. Κράτος- κοινωνία και αγορά και στον τομέα της εκπαίδευσης είναι ανάγκη να συνεργαστούν.
Ένας νέος χάρτης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με έναν ισχυρό πόλο εκπαίδευσης ανά περιφέρεια.
Αξιολόγηση παντού και για όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης.
Αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης (η διδακτική εμπειρία και η γνώση πληροφορικής δεν μπορεί να είναι για πέταμα για να βολέψουμε τους ημέτερους). Τέλος σε αυτή τη λογική.
Επιδίωξη εθνικής συνεννόησης για εθνική γραμμή και στην παιδεία.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top