Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κι αν είναι Δίδυμος…μην τον φοβάσαι !

Ο ιδανικός σύντροφος κατά τον Δίδυμο είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός, ευέλικτος και ταχύς στις αποφάσεις του, που θα κάνει την καθημερινότητά του πιο ενδιαφέρουσα. Γιατί οι Δίδυμοι έχουν ανήσυχη φύση, που τρέφεται με την έκπληξη, τις γρήγορες εξελίξεις και τις απρόσμενες αλλαγές, περιφρονώντας πολλές φορές την ασφάλεια των προφανών και δοκιμασμένων κινήσεων. Γενικά, χρειάζονται κάποιον που δεν ικανοποιείται από τα συνηθισμένα και αναζητά συνεχώς διεξόδους από τη μονοτονία της καθημερινότητας-με άλλα λόγια, ένα συνταξιδιώτη που θα τους ωθήσει να εκμεταλλευτούν πλήρως την ενέργεια και τη δυναμική τους.


Το βέβαιο είναι πως δύσκολα θα βαρεθεί κανείς αν επιλέξει Δίδυμο για σύντροφο. Έξυπνος, πνευματώδης και ευπροσήγορος, μπορεί να κάνει ιδανική παρέα ακόμα και με τους πλέον δύστροπους χαρακτήρες. Η ευστροφία και η ικανότητα προσαρμογής τον καθιστούν ιδιαίτερα γοητευτικό. Από την πλευρά του, λατρεύει το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να παραμείνει σε μια σχέση που δεν ανταποκρίνεται στο πνευματικό του επίπεδο. Σε γενικές γραμμές, είναι κάπως άστατος στη συναισθηματική του ζωή. Από τη μία παρουσιάζεται φλογερός και βαθιά ερωτικός και από την άλλη προτιμά τη μοναξιά και την απουσία περιορισμών από ένα σταθερό και μόνιμο δεσμό. Εύκολα μπορεί κανείς να τον γοητεύσει, το δύσκολο όμως είναι να τον κρατήσει. Σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο, γιατί ένας σύντροφος Δίδυμος μπορεί να δώσει χρώμα ακόμα και στην πιο «άχρωμη» καθημερινότητα.

Άντρας Δίδυμος
Πρόκειται για εύστροφο άντρα με ανήσυχο πνεύμα και ποικίλα ενδιαφέροντα, που αρέσκεται να κάνει απρόβλεπτα πράγματα, να μην παίρνει το δρόμο που επιλέγουν οι πολλοί. Μπορεί όπου ακούμε τη λέξη «πνεύμα» να σκεφτόμαστε αμέσως μια αγέλαστη και επιβλητική μορφή, ωστόσο, ο Δίδυμος έρχεται να διαλύσει αυτή την πλάνη. Γιατί είναι εύθυμος, πνευματώδης, έχει ευφράδεια και καλό γούστο και επιζητά την επικοινωνία. Οι παρατηρήσεις και τα σχόλιά του δείχνουν την οξύνοια και το εύρος των ενδιαφερόντων του. Συνήθως είναι το αστέρι της παρέας, ο άνθρωπος με τους άψογους τρόπους και τον τρόπο ομιλίας που όλοι θαυμάζουν. Το μεγάλο του προσόν στις κοινωνικές συναναστροφές είναι ότι μπορεί αβίαστα να μιλήσει και να συνεννοηθεί με τους πιο διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπινους χαρακτήρες, χωρίς να αποκλείει κανέναν εκ των προτέρων. Με άλλα λόγια, θα τον δείτε να κινείται με την ίδια ζηλευτή άνεση «και στα σαλόνια και στα αλώνια».
Όταν διαλέγει τους φίλους ή τη σύντροφό του, δεν δίνει σημασία σε παράγοντες που εκτιμά ο κόσμος. Ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες, συνήθως έλκεται περισσότερο από εκείνες που «αγγίζουν» το πνεύμα του και δεν δίνει τόση σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Εντούτοις, πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι πραγματικό αίνιγμα. Τη μια μέρα μπορεί να είναι παθιασμένος και στοργικός, ενώ την άλλη να εμφανιστεί αδιάφορος ή ψυχρός. Ο άντρας αυτός δεν δίνεται ποτέ ολοκληρωτικά σε μια γυναίκα γιατί κρατά πάντα ένα κομμάτι του εαυτού του στην άκρη. Αυτό το κομμάτι είναι ολόδικό του και αρνείται πεισματικά να το μοιραστεί ακόμα και με το πιο κοντινό του πρόσωπο. Ωστόσο, δεν του αρέσει η μοναξιά. Επιδιώκει να βρίσκεται πάντα με κόσμο και φροντίζει να μη μένει μόνος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο γάμος σε γενικές γραμμές δεν τον αλλάζει. Συνεχίζει να φλερτάρει διακριτικά, αλλά παραμένει πιστός, χωρίς απρέπειες.

Γυναίκα Δίδυμος
Ξεχωρίζει και γοητεύει με την πληθωρική προσωπικότητα που διαθέτει. Ευέλικτη και εύστροφη, ξέρει να προσαρμόζει τη στάση της ανάλογα με τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος και των συνθηκών. Έτσι, μπορεί να μεταμορφώνεται από σκληρή επαγγελματίας το πρωί στη δουλειά σε γλυκιά και ερωτική σύντροφο το βράδυ. Ανεξάρτητη, ανοιχτόμυαλη και δραστήρια, έχει ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων. Χωρίς υπερβολή, «είναι μέσα σε όλα». Σε αντίθεση με πολλές γυναίκες, η ασφάλεια και η σταθερότητα δεν περιλαμβάνονται μέσα στις κύριες επιδιώξεις της. Απολαμβάνει να επικοινωνεί και στις συζητήσεις δεν διστάζει να εκφράσει ή να υποστηρίξει με θάρρος τις απόψεις της, ενώ παράλληλα έχει και πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Συνήθως, έχει έντονη κοινωνική ζωή και διατηρεί μεγάλο κύκλο φίλων και γνωστών από τον οποίο δεν απομακρύνεται ακόμα κι όταν βρίσκεται σε σοβαρή σχέση. Γενικά, απεχθάνεται τη μονοτονία της καθημερινότητας και για να την καταπολεμήσει είναι ικανή να καταφύγει σε οτιδήποτε καινούργιο εμφανιστεί στον ορίζοντα. Με άλλα λόγια, η περιέργειά της κεντρίζεται εύκολα. Αυτό μπορεί να την οδηγήσει, βέβαια, και σε άσχημες καταστάσεις. Γι΄αυτό χρειάζεται ίσως να μάθει να κάνει σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερη υπομονή και να μην παρασύρεται σε ριψοκίνδυνες κινήσεις μόνο και μόνο για χάρη της αλλαγής.
Στη συναισθηματική της ζωή εύκολα ενθουσιάζεται ή απογοητεύεται. Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι στο οποίο επιδίδεται με πολύ κέφι, άνεση και ανεμελιά. Ως εκ τούτου, η συμπεριφορά της χαρακτηρίζεται μάλλον άστατη και αρκετά επιπόλαια. Σε καμία περίπτωση δεν έχει κακές προθέσεις, απλώς δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν αντιμετωπίζουν όλοι με την ίδια ελαφρότητα αυτό το παιχνίδι, ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει πόνο και απελπισία σε κάποιους άλλους.
Η ευχέρεια προσαρμογής καθώς και η απουσία του ενστίκτου της ζήλιας προσμετρώνται σίγουρα στις αρετές της και την κάνουν ιδανική σύντροφο-αρκεί να το πάρει απόφαση και να αφοσιωθεί στο σύντροφό της, ο οποίος με τη σειρά του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να της θέτει φραγμούς και όρια. Η έλλειψη εμπιστοσύνης την πληγώνει πάνω απ΄όλα.

Τα ταιριάσματα των Διδύμων
♥ Ένας Δίδυμος θα μπορούσε να ταιριάξει με έναν Κριό, αν δεν τον νευριάζει η προβολή του «εγώ» του.
♥ Με το θερμό, ζεστό, ερωτικό Λέοντα, ο οποίος νιώθει την ανάγκη να εκπληρώσει κάθε του επιθυμία, θα μπορούσε να νιώθει ευτυχισμένος.
♥ Ο συνδυασμός Διδύμου-Ζυγού θα μπορούσε να είναι ιδανικός. Κοσμικοί, ομιλητικοί, ερωτικοί, θα μπορούσαν να ζήσουν με αρμονία.
♥ Με έναν Υδροχόο ταιριάζουν απόλυτα στο πνεύμα, όμως ίσως κάπου ενοχληθεί ο Δίδυμος από τη μόνιμη αμφισβήτησή του.
♥ Επίσης, με τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, Παρθένο και Ιχθύς, μπορεί να έχουν διαφορετικά αιτήματα, όμως είναι πιθανό να αλληλοσυμπληρώνονται…με λίγη καλή θέληση.
♥ Το περίεργο είναι ότι ένας Δίδυμος, ενώ με ένα Σκορπιό και έναν Αιγόκερω έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, τον δένει ένα πάθος στο σεξ…Το μέλλον απρόβλεπτο.

Ο ένοικος του απέναντι διαμερίσματος
Απέναντι από το ζώδιο των Διδύμων κατοικεί ο πιο αισιόδοξος, ο πιο χαρούμενος, αλλά και ο πιο παιδιάστικος χαρακτήρας: οΤοξότης. Αυτό ταιριάζει πάρα πολύ στον αέρινο χαρακτήρα σας. Είστε έτοιμοι και οι δύο να ταξιδέψετε, να χαρείτε, να διαβάσετε και να ζήσετε πολύ κοντά με φίλους. Θα μπορείτε να γίνετε ένα ταιριαστό και χαρούμενο ζευγάρι. Αρκεί να υπάρχει ένας «άλλος» άνθρωπος ή κάποιος από τους δύο να παίρνει σοβαρές αποφάσεις. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι «τα νευράκια»…Όταν έχει εκνευρισμό ο ένας, έχει και ο άλλος.

της Λ. Πατέρα (Αστρολόγος)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ