Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση εμφανίζεται ως… ντροπαλή παρθένα

Σκληρή κρτική στην κυβέρνηση για την επιβάρυνση της οικονομίας και την απουσία στρατηγικής για το χρέος – «Δεν πρόκειται περί λάθους. Πρόκειται για ιστορική καταστροφή λόγω ιδεοληψίας» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται τα μέτρα για το χρέος, αλλά δεν μας έχει ποτέ τι ζητάει, τι θα θεωρούσε ικανοποιητικό, περιμένει από τους άλλους να της πουν το αποτέλεσμα των δικών τους διαπραγματεύσεων» επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Κυβέρνηση η οποία παριστάνει, ας το πούμε έτσι, το θύμα μιας σύγκρουσης γιγάντων μεταξύ της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και περιμένει το αποτέλεσμα αυτής της Τιτανομαχίας, τάχα μου δήθεν, και εμφανίζεται ως ντροπαλή παρθένα, έχει αποδεχθεί με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό τα πρωτογενή ελλείμματα, τα πάρα πολύ υψηλά» προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Κυβέρνηση δεν μένει απλώς αδρανής απέναντι στην Τιτανομαχία την υποτιθέμενη, αλλά ήδη από μόνη της προσέφερε στους άλλους το επιχείρημα ότι η χώρα, υπό συνθήκες ύφεσης, καχεξίας, ανυπαρξίας τραπεζικού συστήματος και απαισιοδοξίας μπορεί να πετύχει πανύψηλα πρωτογενή πλεονάσματα μέσα από την υπερφορολόγηση, στο σκέλος των εσόδων δηλαδή, όχι λόγω περιορισμού δαπανών, όχι λόγω καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής» εξήγησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Άρα την έχουν δέσει χειροπόδαρα και τώρα βεβαίως αυτό στρέφεται για μία ακόμη φορά εις βάρος των μεσαίων στρωμάτων, των φτωχών, των ανέργων και ούτω καθεξής» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ως προς το επερχόμενο Γιούρογκρουπ είπε πως «Η κυβέρνηση πηγαίνει εκεί ξυπόλυτη στα αγκάθια και έχοντας πρωθύστερα αποδεχθεί πράγματα που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τη μελέτη βιωσιμότητας, γιατί πρώτα διαμορφώνεις το γενικό σχήμα της πορείας του χρέους και μετά συμφωνείς πρωτογενή πλεονάσματα».

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ