Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρευνα-σοκ: Δείτε το ποσοστό των πρατηρίων καυσίμων που κλέβουν

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΠΠΕ) ανέθεσε πρόσφατα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) τη διενέργεια έρευνας σε πρατήρια καυσίμων στους νομούς Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας.

Η εν λόγω έρευνα  όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2016 με μυστικό όχημα του ΕΜΠ που ελέγχει την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας καυσίμου στην αντλία. Από τις 120 συνολικά επισκέψεις σε πρατήρια Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας, στα 13 πρατήρια (10,83%) παραδόθηκε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην ένδειξη της αντλίας, με ποσοστό απόκλισης που έφθανε στο 9,69%. Στα υπόλοιπα 107 πρατήρια (89,17%) οι αποκλίσεις ήταν αποδεκτές, δηλαδή εντός των ανεκτών ορίων που ορίζει ο νόμος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΠΠΕ, προβληματίζει το γεγονός ότι το ποσοστό παραβατικότητας στις τρεις αυτές περιοχές καταγράφεται αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Αττική – και παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν αυτά – γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παραβάτες έχουν τη βεβαιότητα ότι δεν ελέγχονται.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών τονίζει: «Όσο η Πολιτεία δεν θέτει σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το Νομοθετικό πλαίσιο και δεν ενισχύει τους μηχανισμούς ελέγχου, οι καταναλωτές και οι νομοταγείς επιχειρήσεις του Κλάδου μας θα παραμένουν ανυπεράσπιστοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ