Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κουτσούμπας: «Αναλώσιμος» ο Τσίπρας – Θα κάνει τη βρώμικη δουλειά και μετά… στον πάγκο

«Αυτό το σκληρό πακέτο μέτρων δεν είναι ένα ακόμα μνημόνιο, αλλά “μνημόνιο εις την τετάρτην”, γιατί προστίθεται στα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

«Αυτό το σκληρό πακέτο μέτρων δεν είναι ένα ακόμα μνημόνιο, αλλά “μνημόνιο εις την τετάρτην”, γιατί προστίθεται στα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πολλαπλασιάζει τα βάρη στο λαό. Και η χώρα που είναι δεμένη στη διακρατική καπιταλιστική ένωση της ΕΕ, είναι δεμένη χειροπόδαρα και με μνημόνια και επιτροπεία διαρκείας» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναλώσιμος, θα κάνει τη βρώμικη δουλειά και μετά θα πάρει την άγουσα για τον πάγκο, όπως όλοι όσοι προσπάθησαν να διαχειριστούν την κρίση του βάρβαρου συστήματος».

Αναφερόμενος στα αντίμετρα, ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει ότι «ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που σήκωσαν το χέρι τους και ψήφισαν “ναι σε όλα”, δεν πιστεύουν το παραμύθι των αντίμετρων» και προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα, υπάρχει ένα ενιαίο πακέτο βάρβαρων μέτρων. Και είναι κοροϊδία να μιλάς για ανακούφιση όταν παίρνεις 2 συντάξεις από τους συνταξιούχους, 1 μισθό από τους μισθωτούς».

Μιλώντας για το εργατικό κίνημα, εκτιμά ότι «εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα σε υποχώρηση» και σημειώνει ότι «γι’ αυτό έχει την αξία του το ότι χιλιάδες λαού πήραν μέρος στις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 73 πόλεις σε όλη την Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ