Έντονο παρασκήνιο προκάλεσε η αιφνιδιαστική ακύρωση των προγραμματισμένων ραντεβού τουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ηγέτες των χωρών, μεταξύ αυτών και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι συναντήσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 16.15, 17.15 και 18.15 και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως αποχώρησε ξαφνικά, χωρίς να δει τους προσκεκλημένους του.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πήγε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί, όπως μετάδωσε το CNN Turk.

Στο γεύμα, αντί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί χωρίς να δοθεί καμία περεταίρω εξήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 το WikiLeaks δημοσίευσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Αξιωματούχοι στην Άγκυρα είχαν διαψεύσει άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ καλή.

Στο μήνυμα αναφερόταν πως οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011. "Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια" σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2011.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top