Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Σκυλακάκης (των… επενδύσεων), είναι ο γνωστός, ή πρόκειται για… συνωνυμία;

Στο περιθώριο του σοκ για την απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου, όπως είναι ευνόητο και εύλογο, η ζωή συνεχίζεται στο πολιτικό σκηνικό. Με τις συνήθεις χαριτωμένες φυσιογνωμίες να προσφέρουν άφθονο γέλιο, στη Βουλή, στα social media, στα ΜΜΕ, σε δημόσιες ομιλίες και παρεμβάσεις τους.

Γέλιο βέβαια, για όσους έχουν τη σχετική πολυτέλεια. Γιατί, κατά τα λοιπά και στην πραγματικότητα, μονάχα για δάκρυα οργής και απόγνωσης προσφέρεται αυτό το πολιτικό σύστημα. Τόσο τραγικό, απαράδεκτο και “λίγο”. Η χειρότερη δυνατή συγκυρία για την Ελλάδα της κρίσης. Στη χειρότερη στιγμή του τελευταίου αιώνα, να έχουμε τους χειρότερους πολιτικούς, με δικαίωμα υπογραφής για τη ζωή και το μέλλον μας. Όσοι μας κυβέρνησαν, όσοι μας κυβερνούν, όσοι προσδοκούν να μας κυβερνήσουν.

Μια από τις στιγμές του τελευταίου 24ωρου που “πάγωσαν” τον χρόνο, ήταν η ανακοίνωση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση “Ομάδας Δράσης”. Για την “άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων”, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην ομάδα αυτή, συμμετέχουν στελέχη της Δράσης. Του κόμματος του… 0,1%, ο ελιτισμός του οποίου και η παντελής απουσία αίσθησης κοινωνικής συνοχής που το χαρακτηρίζει, το κατέστησαν περίπου συνώνυμο της χλεύης, τα τελευταία χρόνια.

Εδώ ωστόσο, τα πράγματα σοβαρεύουν. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, με στελέχη νεοφιλελεύθερα, από τη Δράση και από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ (“ορφανά”), ο Θόδωρος Σκυλακάκης και η ομάδα του, ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συμπόρευσή τους με την ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, με συνεπή υποχρέωση να πολεμάει τα άκρα. Και τα νεοφιλελεύθερα άκρα, φυσικά.

Από σήμερα λοιπόν, η ομάδα αυτή, αποκτά διαστάσεις… περίπου συνιστώσας, αν κρίνουμε από την ονομασία της task force (“Ομάδα Δράσης”) που φυσικά παραπέμπει στη… χιλιοτραγουδισμένη Δράση.

Με τον ίδιο τον Θεόδωρο Σκυλακάκη στη θέση του επικεφαλής. Ένας άνθρωπος που, σε πολιτικό επίπεδο υπήρξε συνεπής υβριστής του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Ακόμη και στη Ντόρα Μπακογιάννη, που επί της ουσίας τον ευεργέτησε πολιτικά στο ξεκίνημά του, της γύρισε την πλάτη. Ένας πολιτικός με παραδοσιακή απέχθεια για τη Νέα Δημοκρατία, στα όρια της πολεμικής, τα τελευταία χρόνια.

Για τον συγκεκριμένο Θεόδωρο Σκυλακάκη μιλάει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας; Τον… γνωστό; Ή πρόκειται για… συνωνυμία; (ρητορικά φυσικά τα ερωτήματα. Δυστυχώς για την Κεντροδεξιά).

Μαρίκα Λυσιάνθη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. “Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις...