Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Τα νέα για το χρέος είναι τόσο καλά που θα βάλω γραβάτα

«Τα νέα για το χρέος είναι τόσο καλά που ετοιμάζομαι να βάλω γραβάτα». Αυτό ανέφερε πριν λίγο στη βουλή ο πρωθυπουργός, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο γραφείο του στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα, προσθέτοντας ότι στην Αθήνα φτάνουν πολύ καλά σημάδια αναφορικά με την διαπραγμάτευση για το χρέος σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα parapolitika.gr.

«Ούτε εμείς δεν πιστεύουμε τα τόσο καλά σχόλια που δεχόμαστε. Τα μηνύματα για την 22η Μαΐου είναι πολύ θετικά. Αν πάρουμε το θέμα του χρέους θα βγούμε σιγά σιγά στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα ρίξει τα επιτόκια των ομολόγων.

Ο κ. Τσίπρας, έχοντας μόλις επιστρέψει από την Κίνα, έκανε λόγο για “τσουνάμι επενδύσεων”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ούτε εμείς δεν πιστεύουμε τα θετικά σχόλια που ακούμε».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2015, μετά την πρώτη του εκλογική νίκη, σε χαλαρή συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, είχε υποσχεθεί ότι θα φορέσει γραβάτα όταν θα κουρευτεί το χρέος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ