Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσακαλώτος: Για ποιους σκέφτεται απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ!

Νομοθετική πρωτοβουλία απαιτείται ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δήμων των Μεσογείων για τη δημιουργία ενός τοπικού φορέα ανάπτυξης, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Γ. Βλάχο, γι’ αυτό το θέμα, ενόψει της διαβούλευσης για την ανανέωση της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το ελληνικό Δημόσιο για την περίοδο 2025-2055.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσω της σύμβασης, παρά απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα καθορίσει όλα τα χαρακτηριστικά του τοπικού φορέα ανάπτυξης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της πηγής των πόρων, αλλά και του τρόπου διάθεσής τους.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα σκεφτεί την πρόταση του ερωτώντος βουλευτή και του προεδρεύοντος, Νικήτα Κακλαμάνη, να απαλλαγούν από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες, τα οικόπεδα των οποίων είναι δεσμευμένα και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κατά κανένα τρόπο, έως ότου τελεσιδικήσει τι θα γίνουν αυτά τα 20.000 στρέμματα.

«Αυτό είναι πράγματι πολύ άδικο», είπε ο κ. Κακλαμάνης. «Νομίζω ότι αυτό που προτείνετε μπορούμε να το δούμε. Είναι και θέμα του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργείου Περιβάλλοντος. Να το δούμε αυτό και να επανέλθω όταν θα έχω σκεφτεί την πρότασή σας», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...