Αλλαγή πλεύσης και νέα επικοινωνιακή τακτική από τον Μητσοτάκη μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup
Ένα νέο αφήγημα επιχειρεί να προωθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο να συνδυάζει την προεκλογική εγρήγορση και τη σκληρή αντιπολίτευση με την αίσθηση ότι οι εκλογές ίσως αργήσουν. Η κατάληξη της συνεδρίασης του Eurogroup και η παράταση της αγωνίας ως προς τη δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου και την αναδιάρθρωση του χρέους δημιουργούν, σύμφωνα με τη Ν.Δ., νέα δεδομένα και εισάγουν την πολιτική σκηνή σε μια νέα περίοδο ρευστότητας, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε εκλογές.

Στην Πειραιώς πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε μπροστά σε μια νέα αυταπάτη εκτιμώντας ότι όλα θα κλείσουν στο Eurogroup της 22 Μαΐου και ότι όλο το αφήγημα της κυβέρνησης τινάζεται στον αέρα και δεν αποκλείεται να μπούμε σε νέο κύκλο αστάθειας με απροσδιόριστες πολιτικές εξελίξεις.

Πάντως στη Ν.Δ. έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο και, μετά την έμμεση δήλωση Γεωργιάδη ότι οι εκλογές αργούν και θα γίνουν στο τέλος του 2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη άλλαξε τη θέση του δηλώνοντας ότι, οψέποτε γίνουν εκλογές, αυτός θα κερδίσει. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα επικρίνοντας σφόδρα τη διαπραγματευτική τακτική και την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να στείλει μήνυμα στους δανειστές ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για μέτρα μετά το 2018, παρότι σε κάθε δημόσια παρέμβασή του επισημαίνει ότι η χώρα πρέπει να συμμορφωθεί στα υψηλά πλεονάσματα τα οποία επέβαλαν οι δανειστές για μετά το 2022. Ο Μητσοτάκης θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα μέτρα των κυβερνήσεων Σαμαρά - Βενιζέλου είναι ασπιρίνες ψηλώνοντας υπέρμετρα τον πήχη των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα και λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης κόστισε στον ελληνικό λαό μέτρα ύψους 14,2 δισ. ευρώ.

Πρόβλημα με τον... ΠΑΟΚ!
Στο πλαίσιο αυτό χθες το απόγευμα μίλησε στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού.
Η αίσθηση που θέλει να δώσει ο Μητσοτάκης και καλλιεργούν οι συνεργάτες του είναι αυτή του εν αναμονή πρωθυπουργού, αφού δίπλα στους υψηλούς τόνους κριτικής προς την κυβέρνηση υπάρχουν και συνεχείς δηλώσεις για τις πράξεις της δικής του κυβέρνησης. Τυπικό παράδειγμα η επίσκεψή του στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη, όπου επέκρινε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη των σωστικών και αρχαιολογικών έργων στον χώρο και «δεσμεύτηκε» για την ανάδειξη του αρχαιολογικού μνημείου.

Στη Θεσσαλονίκη μίλησε και σε εκδήλωση για το μητρώο στελεχών θέλοντας να εμπεδώσει την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό που εισήγαγε και να αξιοποιήσει τα στελέχη του.
Με την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε και έμμεσα να κλείσει τις πληγές που άνοιξε στους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ η αντιπαράθεσή του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Παρότι η Ν.Δ. συνεχίζει να πολεμά την εμπλοκή Σαββίδη στα ΜΜΕ και την εξαγορά μετοχών του Μπόμπολα, κάνοντας λόγο για νέα διαπλοκή, ο ίδιος επιχειρεί να πείσει τον κόσμο του... ΠΑΟΚ ότι η αντιπαράθεση αφορά θέματα νομιμότητας και θεσμών και όχι ποδοσφαιρικά ζητήματα. Έτσι κι αλλιώς ο μηχανισμός της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακή, αφού στελέχη και βουλευτές εκτιμούν ότι η οξύτητα της κόντρας με τον Πόντιο επιχειρηματία δημιουργεί προβλήματα στην οργανωμένη βάση του ΠΑΟΚ, αλλά και σε μερίδα του ποντιακού στοιχείου.

topontiki.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top