«Καθαρή λύση για το ζήτημα του χρέους περιμένει η κυβέρνηση στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup», όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,Νίκος Παππάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε πως «Είμαστε περήφανοι που έχουμε σταματήσει μια περίοδο καταστροφής» υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται θετικές παρεμβάσεις στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια».

Σχολιάζοντας την δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών ότι δεν πρέπει να αποτύχουν οι δεσμεύσεις για το ελληνικό χρέος εξαιτίας της Γερμανίας, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ο κ. Γκάμπριελ κατηγορεί ευθέως την ηγεσία του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ για κωλυσιεργία.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτά που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε ότι είναι λογικό να επιμένει και να ζητά γενναία διευθέτηση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει και η Γερμανία υποχρεώσεις και πρέπει να τις τηρήσει.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης έχει κερδίσει συμμάχους, ενώ εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση είπε ότι εντός της χώρας «βλέπουμε κάποιους να πιάνονται από διαρροές. Είναι ένα θλιβερό φαινόμενο στην πολιτική ζωή και χάνουν την ευκαιρία να βάλουν την φανέλα της εθνικής μας».

Σχετικά με τα αντίμετρα είπε ότι θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα με τα μέτρα και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τα αντίμετρα, δηλαδή τα μέτρα που ισοφαρίζουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους και θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα ενώ αναφερόμενος στην ΝΔ είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «τα αντίμετρα είναι ψεύτικα, στην ουσία λέει ότι δεν θα τα εφαρμόσει».

«Η αντιπολίτευση απεχθάνεται τα αντίμετρα και αν ποτέ ερχόταν στην εξουσία δεν θα τα εφάρμοζε ποτέ, κάτι που δηλώνει και ο κ. Μητσοτάκης ονομάζοντας τα «πέτσινα» εξήγησε ο κ. Παππάς ενώ πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν θα εφαρμόσει δηλαδή την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση στις φαρμακευτικές δαπάνες, τα σχολικά γεύματα, το επίδομα ενοικίου».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top