Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ραγκούσης: «Ώρα αποφάσεων για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Ήλθε η «ώρα αποφάσεων για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» εκτιμά ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός και εκ των συντελεστών της ομώνυμης πολιτικής κίνησης («Ώρα Αποφάσεων»).

Με άρθρο του στην κυριακάτικη «Ελευθερία» υποστηρίζει ότι «η έξοδος από την κρίση για την προοδευτική παράταξη, προϋποθέτει την ανάκτηση:

1. του πολιτικού πλεονεκτήματος έναντι του νεοδεξιού λαϊκισμού,

2. του ηθικού πλεονεκτήματος έναντι του αριστερού λαϊκισμού,

3. της ενότητας των πολιτικών δυνάμεων του χώρου.

Η Ενότητα επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την ίδρυση ενός νέου προοδευτικού φορέα με την εκλογή της ηγεσίας από την κοινωνική του βάση, με ανοιχτό μητρώο, εντός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος», κατά την άποψη του Γ. Ραγκούση, που προσθέτει:

«Η Ώρα Αποφάσεων έχει λάβει τις αποφάσεις της. Θα προχωρήσουμε μπροστά με βάση το σχεδιασμό μας, δίχως να σταθούμε εμπόδιο στην ενότητα αλλά και χωρίς να επιτρέψουμε η ανασυγκρότηση της παράταξης να γίνει και πάλι θύμα ανεύθυνων τακτικισμών. Η εμπειρία στην πολιτική σε υποχρεώνει να είσαι επιφυλακτικός όταν οι πράξεις δεν συμβαδίζουν με τα λόγια. Πράξεις όπως η ανάρμοστη αντίδραση στις ενωτικές προτάσεις που διατυπώσαμε από την Πάτρα και τη Λάρισα. Η καθαίρεση του εκλεγμένου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ λόγω σχετικής πολιτικής διαφωνίας. Η αποσιώπηση των νέων θετικών στοιχείων, που ομολογουμένως περιείχε η ομιλία της κ. Γεννηματά, από την ομόφωνη απόφαση του οργάνου στο οποίο απευθύνθηκε.

Σε κάθε περίπτωση -καταλήγει το άρθρο του Γ. Ραγκούση- για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ώρα αποφάσεων, αν πράγματι δεν ανέχεται τον αναξιοπρεπή, για την ιστορία του προοδευτικού χώρου, μόνιμο ρόλο της βοηθητικής δύναμης στον οπισθοδρομικό δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ