Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Αν δεν μπορεί ο Τσίπρας να φύγει

Η Πειραιώς επέλεξε να απαντήσει μόνο στον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη που πρότεινε στον πρόεδρο της Ν.Δ. να πάρει τηλέφωνο στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να τους πιέσει. Αυτή η κίνηση μάλιστα θεωρεί ότι θα ανοίξει το δρόμο για να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους» απάντησαν κύκλοι της ΝΔ. «Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».

Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση για το χρέος επισημαίνει η Πειραιώς, την οποία έχει εκφράσει ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης. Θεωρεί ότι η λύση για το χρέος και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποτελούν εθνική προτεραιότητα. Επικρίνει μάλιστα τους δανειστές που δεν έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους όπως αυτές καταγράφηκαν από το Νοέμβριο του 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά και τους καλεί να μην χρησιμοποιούν ως άλλοθι τις καθυστερήσεις και τα λάθη της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η ΝΔ δεν συζητάει καθόλου το ενδεχόμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν εννοούσε την συναίνεση θα αποδεχόταν την πρόταση για τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης που του έκανε ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης το καλοκαίρι του 2015, όπως επισημαίνουν στελέχη. Αντ’ αυτού ο Αλέξης Τσίπρας πήγε σε εκλογές αιφνιδιάζοντάς την αντιπολίτευση με τη στήριξη της οποίας πέρασε τη συμφωνία από τη Βουλή και η χώρα δεν βρέθηκε εκτός ευρώ.

«Οι τακτικισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύψουν το ναυάγιο της κυβέρνησης» τόνισε κομματική πηγή στα parapolitika.gr. «Πέρασε από τη Βουλή ένα τέταρτο μνημόνιο με επαχθή μέτρα χωρίς να πάρει τίποτα» συνέχισε. «Η Ν.Δ. δεν θα γίνει δεκανίκι της αποτυχημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. Αν δεν μπορεί ο κύριος Τσίπρας να φύγει.»

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ