Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απίστευτη παραδοχή Κουρουμπλή: Δεν είμαι περήφανος που ψήφισα τα μέτρα…

«Είστε υπερήφανος που ψηφίσατε αυτά τα μέτρα;» ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε το πρωί της Κυριακής από τον Σκάι ο υπουργός Ναυτιλίας.
«Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος;» απάντησε ευθέως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και δέχθηκε αμέσως τη διευκρινιστική ερώτηση: «Τότε γιατί τα ψηφίσατε;» για να απαντήσει: «Γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή…».

«Αυτή η κυβέρνηση πήρε πάνω της αυτή την επιλογή ξέροντας ότι ρισκάρει το πολιτικό της μέλλον συνδέοντας αυτή την επιλογή με την μείωση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές» επιχειρηματολόγησε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε: «Όλα αυτά που είπα σε συνδυασμό με τα δύο χρόνια που έχουμε μπροστά μας που πρέπει να αποδείξουμε πόσο αποτελεσματικοί και ευρηματικοί είμαστε, θα αποδειχθούν στο τέλος της τετραετίας».

«Ο ελληνικός λαός, αν κρίνει ότι δεν είμαστε στο επίπεδο που πρέπει, θα μας στείλει στα αζήτητα,όπως έστειλε τους προηγούμενους» τόνισε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ρωτήθηκε για τη φράση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι είναι θέμα λίγων ημερών, ίσως μιας βδομάδας, να βγει η χώρα οριστικά απ’ την κρίση των τελευταίων επτά ετών.

«Όχι, δεν συμφωνώ… Εγώ είμαι ο Κουρουμπλής, έχω τοποθετηθεί με σαφή τρόπο για όλο το χρονοδιάγραμμα» απάντησε ευθέως ο κ. Κουρουμπλής όταν ρωτήθηκε αν τον εκφράζει η δήλωση και αποδοκίμασε ευθέως τις απόψεις του κ. Παπαχριστόπουλου πως η έξοδος από την κρίση είναι θέμα… ημερών.

«Πιανόμαστε από μία φράση..» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και συμπλήρωσε: «Κρινόμαστε όλοι κι εσείς κι εγώ…».

«Είχαμε δύο επιλογές: Ή να ρίξουμε την κυβέρνηση και να δραπετεύσουμε ή να πάρουμε πάνω μας αυτή την επιλογή. Μια επιλογή που δυστυχώς στο ζήτημα των συντάξεων και του αφορολόγητου δεν είχαμε στήριξη από πουθενά. Ήταν δύσκολη απόφαση. Εμείς πήραμε την ευθύνη» επισήμανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας προσπάθησε να μεταθέσει μέρος των ευθυνών για την σημερινή κατάσταση στους προηγούμενους λέγοντας: «Να ρωτήσετε αυτούς που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την καταστροφή».

«Εσείς δεν είσαστε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;» ήταν η επόμενη ερώτηση.

«Εγώ ήμουν πάντα εσωκομματική αντιπολίτευση», προσπάθησε να υπεκφύγει στην αρχή και αφού δέχτηκε και άλλες ερωτήσεις από τον Τάκη Χατζή στον Σκάι, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου…».

«Κανένα σπίτι δεν πρόκειται να χαθεί μ’ αυτή την κυβέρνηση» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και συνέχισε: «Κανένα σπίτι πρώτης κατοικίας δεν θα χαθεί, σας το λέω εγώ».

«Εμείς νομιμοποίηση σ’ αυτή την απάτη δεν πρόκειται να δώσουμε» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ