Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε εκλογή ηγεσίας από τη βάση προχωρά η Γεννηματά

Σε μια κίνηση που ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα προχωρά η Φώφη Γεννηματά, καθώς προσαναλίζεται να προσφύγει στις κάλπες, επαναφέροντας την πρόταση της, για εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα από την κοινωνική βάση της παράταξης, με ανοιχτό μητρώο.

Μάλιστα σήμερα απο το βήμα της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναμενεται να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη που θα έχει ως κατάληξη την ίδρυση νέου ενιαίου φορέα εντός του πρώτου διμήνου του 2018, αλλά και την εκλογή επικεφαλής του. Ταυτόχρονα θα απευθύνει κάλεσμα τόσο προς το Ποτάμι και την «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου – Ραγκούση- Φλωρίδη, όσο και σε κάθε άλλο πρόσωπο ή κίνηση που επιθυμεί να ενταχθεί στην προσπάθεια.

Η εν λόγω κίνηση, σύμφωνα με συνομιλητές της, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υπάρξει υπέρβαση της εσωκομματικής κρίσης που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται με αμείωτη ένταση, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό το συμμαχικό σχήμα της ΔΗΣΥ.

Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανοίγοντας το Σάββατο τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ζήτησε να προχωρήσουν στις απαραίτητες υπερβάσεις για τη συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού φορέα της προοδευτικής παράταξης με την εκλογή ηγεσίας από τους πολίτες στο τέλος του 2017.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως το « εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλει να οδηγηθεί σε μια δημιουργική μετεξέλιξη, σε ένα ανοικτό φορέα, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους.

Σημειωτέον, ότι οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, που αποτελούν τον έναν από τους πέντε πυλώνες της ΔΗΣΥ, ζητούν, επίσης, να θέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε απόλυτη προτεραιότητα τη διοργάνωση, το τέλος του τρέχοντος έτους, Ιδρυτικού Συνεδρίου νέου και ενιαίου φορέα και εκλογή επικεφαλής από τη βάση, με άμεση εκλογή συνέδρων από Μητρώο Μελών του νέου φορέα.

.parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53 Επεισόδιο 52 Οι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του Νικόλα...