Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η σταδιακή εκκένωση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από τις λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν κυρίως στο εγκαταλελειμένο κτίριο των αναχωρήσεων του Δυτικού Αερολιμένα σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο pontiki.gr.

Προτεραιότητα δίδεται στις ευάλωτες ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνοι με μικρά παιδιά, ασθενείς, ηλικιωμένοι και γυναίκες οι οποίες ταξιδεύουν μόνες).

Βασικός προορισμός είναι το κέντρο φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Θήβα, καθώς και σε άλλες δομές της Αττικής όπου υπάρχει χώρος για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.

Όσον αφορά σε μια μειοψηφία μεταναστών, κυρίως νεαρών με καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν, οι οποίοι αντιδρούν στη μετακίνηση τους δεν αποκλείεται η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αφού δέσμευση της Πολιτείας είναι η παράδοση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, στην Κοινοπραξία που πλειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση και διαχείριση του «φιλέτου» της Νότιας Αττικής.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top