Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Πληρώνουμε τον λογαριασμό του λαϊκισμού και της “τζάμπα μαγκιάς”

Είμαστε η μόνη χώρα της ευρωζώνης που βρίσκεται σε ύφεση, τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Capital T.V, λίγες ώρες πριν απο την ψήφιση του 4ου μνημονίου απο την κυβερνητική πλειοψηφία και μερικά 24ωρα μετά την ανακοίνωση απο την ΕΛΣΤΑΤ οτι και το πρώτο τρίμηνο του 2017 η Ελλάδα είναι κολλημένη στην ύφεση. Και μάλιστα στο χειρότερο σημείο απο την αρχή της κρίσης…

“Ο κ. Τσίπρας παρέλαβε την χώρα στην επιφάνεια, με αμυδρή έστω ανάπτυξη, και ξαναβουτήξαμε στην ύφεση, λόγω της “τζάμπα μαγκιάς” και του λαϊκισμού. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξαναγυρίσει τώρα την χώρα, εκεί που την είχαμε αφήσει το 2014, έχοντας ρίξει στις πλάτες του λαού ένα τσουβάλι μέτρα…”

Και τα αντίμετρα; Οι μειώσεις των φόρων; “Τα αντίμετρα δεν είναι κάτι καινούργιο, λέει στο Capital.gr ο Κωστής Χατζηδάκης. Προβλέπονταν και στο δεύτερο και στο τρίτο μνημόνιο. Μάλιστα, αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε δώσει τον μποναμά στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο, που είναι πολύ λιγότερα χρήματα απο το 40% που προβλέπεται ως επιστροφή του υπερβολικού πλεονάσματος σε κοινωνική πολιτική, τώρα θα μπορούσε να δώσει και τον μποναμά και όλα αυτά που προτείνει η Νέα Δημοκρατία με την τροπολογία της, πχ τον ΕΝΦΙΑ.

Άλλα επειδή έκανε οτι έκανε και όπως το έκανε, αναγκάστηκε να στείλει μετά την επιστολή μετανοίας και να υποσχεθεί οτι δεν θα το ξανακάνει..” ( σ.σ. αλήθεια είναι πάντως οτι θα χρειαζόταν η έγκριση των δανειστών και με την πρόβλεψη για ανάπτυξη να αναθεωρείται διαρκώς προς τα κάτω, ένα αίτημα του Αλ. Τσίπρα να μοιράσει πάνω απο 1 δισ. , πιθανώς θα έβρισκε τοίχο…)

Μήπως όταν είσαι στην αντιπολίτευση, έξω απο τον χορό, τα βλέπεις όλα εύκολα; Το ασφαλιστικό είναι και πάλι σε αδιέξοδο. Ένας εργαζόμενος συντηρεί έναν συνταξιούχο… του επισημαίνουμε. “Ναι αλλά άλλες παρεμβάσεις κάνεις με την οικονομία σε ανάπτυξη, και άλλες με την χώρα σε ύφεση…”, απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης. Και επί Σαμάρα του θυμίζουμε, οι δανειστές ζητούσαν μείωση του αφορολόγητου.. “Τουλάχιστον ας μείωναν τον πρώτο συντελεστή. Ας τον πήγαιναν στο 10%, όχι στο 22%”.

Σας κάνει εντύπωση, τον ρωτάμε, η ανοχή του κόσμου στην κυβέρνηση; Οι ψηφοφόροι δεν έχουν ξεχάσει οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφεραν την χρεοκοπία. Στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα μέτρα, διατηρεί ένα μέρος της δύναμής του. “Είμαστε κόμμα που έχει δοκιμαστεί στην εξουσία, απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης, και ο κόσμος μας κοιτά και θέλει να πειστεί. Αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι…”

Η συζήτηση τελειώνει με την εμπλοκή στην επένδυση του Ελληνικού. Μου κάνει εντύπωση η στάση του δασάρχη, σημειώνει στο Capital.gr ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. “Λειτουργεί λες και είναι ανεξάρτητη αρχή. Υπηρεσία του κράτους είναι”. Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα σύντομα, του επισημαίνουμε. Καλά εγώ ακόμα περιμένω την παραίτηση του κ. Τσακαλώτου, απαντά. Δεν είχε πει πως αν μειωθεί το αφορολόγητο θα παραιτηθεί; Ακόμα περιμένω…

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Ο Τζώρτζης στο καφενείο του Γιώτη προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για τη Ζωή....