Στις 19 Μαϊού και λίγες ώρες μετά την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου, μία ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε επίθεση εναντίον των αστυνομικών που φρουρούσαν την οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με μολότοφ.

Η επίθεση στην οικία της οδού Βουλγαροκτόνου, στα Εξάρχεια,είναι η έβδομη που σημειώνεται μέσα σε μόλις 18 μήνες εναντίον του σπιτιού του υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος έχει αναγκαστεί να μετακομίσει. Ωστόσο, αυτή ήταν «αόρατη» για την ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν δημοσιοποιήθηκε και δεν έγινε γνωστή παρά μόνο όταν οι δράστες που την έκαναν, 11 μέρες αργότερα, ανέλαβαν την ευθύνη γράφοντας μεταξύ άλλων: « Ο κυρ Aλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς».

7 συνολικά επιθέσεις
21 Νοεμβρίου 2015: Η πρώτη επίθεση στην οικία του υπουργού. Τότε, άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο και την πυρπόλησαν.
30 Ιανουαρίου 2016: Η πιο επικίνδυνη επίθεση καθώς ένας αστυνομικός φρουρός υπέστη εγκαύματα από την επίθεση που πραγματοποίησαν με βόμβες μολότοφ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν 10 κουκουλοφόροι. Το όχημα όπως και το αυτοκίνητο του γιου του κ. Φλαμπουράρη καταστράφηκαν ολοσχερώς.
5 Ιουνίου 2016: Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν 40 άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών έξω από την οικία του κ. Φλαμπουράρη.
29 Ιουλίου 2016: 15 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ.
24 Οκτωβρίου 2016: 10 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
18 Απριλίου 2017: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών και της οικίας του κ. Φλαμπουράρη.
19 Μαΐου: Η άγνωστη επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη.

Η επιστολή των δραστών της 7ης επίθεσης
Τη 19η Μαΐου λίγες ώρες μετά την ψήφιση του τέταρτου κατά σειρά μνημονίου, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα ένοπλα σκυλιά που φρουρούν την κατοικία του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια. Ο κυρ Aλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς.

Μετά από 2 χρόνια αριστερής διαχείρισης του κεφαλαίου η "φιλολαϊκή" συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, ψηφίζοντας ένα ακόμα μεγάλο πακέτο μέτρων, στοχεύει στην οικονομική εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης προασπίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα των αφεντικών. Για ακόμα μία φορά οι ωφελούμενοι βρίσκονται στην τάξη των πλουσίων (τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, πάσης φύσεως μεγαλοεπενδυτές, κληρικοί), οι οποίοι για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους στον οικονομικό και φυσικό θάνατο. Μαζί με αυτούς συντάσσονται τα φερέφωνά τους, οι τεχνοκράτες, οι δημοσιογράφοι, οι καριερίστες και τα λοιπά τσιράκια, οι οποίοι με στόχο την κοινωνική τους ανέλιξη πρόθυμα κάνουν την βρωμοδουλειά των από πάνω. Την δυστοπική εικόνα του καπιταλισμού συμπληρώνει μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης, η οποία με την μιζέρια, την απραξία και τον φόβο της τροφοδοτεί την απληστία των ισχυρών.

Από την άλλη μεριά του οδοφράγματος του κοινωνικού πολέμου στέκονται όσοι/όσες σπάνε τους συμβιβασμούς και αρνούνται τους επιβαλλόμενους κοινωνικούς τους ρόλους, διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας μέσα από εξεγερτικές διαδικασίες. Αντιστεκόμενοι άνθρωποι σε κάθε πτυχή της κοινωνικής τους δραστηριότητας συνθέτουν το ανατρεπτικό κίνημα με τα μέσα αγώνα που οι ίδιοι ορίζουν και επιλέγουν. Συγκρούσεις στον δρόμο, απεργίες, καταλήψεις, σαμπτοτάζ και επιθέσεις είναι η απάντησή μας στους καταπιεστές.

Εμείς ως αναρχικοί έχοντας πάρει θέση μάχης απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, νιώθουμε δίπλα μας όλους του περισσευούμενους αυτής της κοινωνίας. Μη έχοντας άλλη επιλογή περνάμε στην επίθεση ενάντια στους δυνάστες των ζωών μας, ώστε κανένας από τους εξουσιαστές και τα τσιράκια τους να μην είναι και να μην νιώθει προστατευμένος και στο απυρόβλητο. Όλοι τους έχουν ονόματα και διευθύνσεις και εκεί θα βρουν όλους εμάς που δεν έχουμε καμία διάθεση να μοιραστούμε τις γειτονίες μας μαζί τους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ

iefimerida.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top