Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεοχαρόπουλος για Τσίπρα: Αντί να βάλει γραβάτα θα βγάλει και το σακάκι!

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης στο χτεσινό Eurogroup ήταν ότι έπρεπε να είχε εξασφαλίσει την αναδιάρθρωση του χρέους, προτού ψηφιστούν τα μέτρα.
Επιπλέον ο Θ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Η κυβέρνηση ήταν ουσιαστικά θεατής, από τη στιγμή που ψήφισε απαράδεκτα μέτρα, χωρίς καν να έχει πάρει την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, στο πλαίσιο των προηγούμενων αποφάσεων. Στις διαπραγματεύσεις δεν μπορείς να τα δίνεις όλα, χωρίς να παίρνεις τίποτα. Έπρεπε εγκαίρως να υπάρξει μια συνολική διαπραγμάτευση, πακέτο, όχι να ψηφιστούν κάποια μέτρα και στη συνέχεια να διαπραγματευθούν το χρέος. Έκαναν το ίδιο λάθος με αυτό που έκανε ο Βαρουφάκης τον Φεβρουάριο του 2015, όπου έκανε τετράμηνη συμφωνία χωρίς να πάρει χρήματα.

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ τόνισε: «Η κυβέρνηση συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 5 έτη, στοιχείο που αποτελεί υπονόμευση της δυνατότητας εξόδου της χώρας από την κρίση. Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο καλά πάνε τα πράγματα, εγώ δεν μπορώ να πιστέψω πόσο άσχημα πήγαν τα πράγματα για τον ελληνικό λαό. Είχε πει ότι θα φορούσε γραβάτα, αλλά τελικά έβγαλε και το σακάκι σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 Ο Λοΐζος τρομοκρατημένος από την επίθεση εναντίον του αποφασίζει να ζήσει ελεύθερος αγκαλιάζοντας απόλυτα την...