Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Δεν νομιμοποιώ τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ενα μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Τσίπρα είναι σε εξέλιξη για τους συμβασιούχους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έβγαλε κόκκινη κάρτα στις μονιμοποιήσεις τους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναζητάει παράθυρα για να παρακάμψει την απόφαση του Δικαστηρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ, όμως, δηλώνει ότι “με το να στήνονται “παράγκες” στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας”.

Κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των συμβασιούχων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι είχαν προσληφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις. Σύμφωνα με άλλες πηγές η συντριπτική πλειονότητα αφορά προσλήψεις που έγιναν το 2015 επί Τσίπρα, με οχτάμηνες συμβάσεις, οι οποίες με τροπολογίες αλλά και παρεμβάσεις του υπουργού Εσωτερικών κ.Σκουρλέτη στους ΟΤΑ, πήραν παρατάσεις μέχρι το τέλος του 2017. Το Συμβούλιο της Επικρατείας τις έκρινε παράνομες και έθεσε και θέμα επιστροφής των χρημάτων που πήραν οι συμβασιούχοι. Η ΝΔ πιθανόν μα υπερψηφίσει τη λύση που θα δοθεί για τα δεδουλευμένα τους. Αλλη ανοχή δεν θα επιδείξει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και καιρό έχει διαμηνύσει ότι αν γίνει πρωθυπουργός δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο αλλά δεν θα νομιμοποιήσει και τους συμβασιούχους που προσέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

«Εγώ δεν θα νομιμοποιήσω τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ» έχει πει χαρακτηριστικά. Αναφέρεται στις περιπτώσεις «των παράνομων διορισμών ή ακραίων πειθαρχικών παραπτωμάτων». Ξέρει ότι φέρνει απέναντι πολλούς δημόσιους υπαλλήλους αλλά δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Είναι σαφές ότι ιδεολογικά κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από τον Αλέξη Τσίπρα. Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει “κομματικό κράτος” και αδιαφορεί για τον ιδιωτικό τομέα, ότι κάνει εμπόριο ελπίδας και θέτει σε “ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους για να υφαρπάξει αύριο τις ψήφους τους”. Με ημιθανή τον ιδιωτικό ταμείο δεν μπορεί να κρατηθεί όρθιο ούτε το δημόσιο, είναι ένα από τα “πιστεύω” της φιλελεύθερης παράταξης.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΝΔ δεν προσδοκά στην ανατροπή των συσχετισμών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βάζει νερό στο κρασί του και όλα δείχνουν ότι ο πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους συμβασιούχους θα συνεχιστεί.

«Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους» άφησε αιχμές ο πρόεδρος της ΝΔ. «Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Βάζουν σε περιπέτεια τους πολίτες, τους θεσμούς, την ίδια τη λειτουργία του Κράτους. Συνεχίζει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες. Προσπαθούν να φτιάξουν καθεστώς και φέρνουν χάος. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.»
Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη είπε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου κρίθηκε αντισυνταγματικός. «Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το Σύνταγμα βάζει φραγμό στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του» τόνισε. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και να εγγυηθούμε την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας. Υπεύθυνες λύσεις υπάρχουν. Υπέρ της κοινωνίας. Εμείς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε».

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ