Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποιες είναι οι κινήσεις Μητσοτάκη για συνταξιούχους, μισθωτούς και νέους

Συνταξιούχοι, μισθωτοί και νέοι, είναι οι τρεις βασικές κοινωνικές ομάδες στις οποίες θα επικεντρώσει τη στρατηγική του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερα η πρώτη κατηγορία, που είναι και οι πιο αδύναμοι κοινωνικά καθώς δεν έχουν δυνατότητα να συμπληρώσουν με άλλο τρόπο το εισόδημά τους. Επίσης οι συνταξιούχοι, είναι και μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που αρκετοί από αυτούς ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα για τη 13η σύνταξη και βρέθηκαν να δίνουν και την 11η.

Από την οδό Πειραιώς μάλιστα, υπενθύμιζαν το διάλογο που είχε χθες ο πρωθυπουργός με καρκινοπαθή συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη: «Παίρνω 652 ευρώ. Τα έξοδά μου είναι 500. Πώς θα ζήσω;» ρώτησε με αγωνία ο ηλικιωμένος τον κ. Τσίπρα. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται πολύ σύντομα να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ομάδα αυτή, στην οποία άλλωστε απευθύνεται σε όλες τις δημόσιες ομιλίες του και συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα.

Με τη φράση «η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά σε μεγάλες, οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις», ο πρόεδρος της ΝΔ πρόκειται να αναδείξει το γεγονός, ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει προσπαθήσει να δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση σε περικοπές συντάξεων, χωρίς αναλογιστική μελέτη και χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης. Πιο συγκεκριμένα θα τονίσει ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε στο Μνημόνιο, ότι οι μειώσεις αυτές δεν αντίκειται στο Σύνταγμα, την ώρα που η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου γνωμοδότησε αρνητικά.

Αναφορικά με τους νέους ανθρώπους, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει βάρος στη δημιουργία θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι η ανεργία μαστίζει κυρίως τους νεότερους που δεν έχουν καταφέρει να μπουν στην αγορά εργασίας και σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή επίσκεψή του στο χώρο Orange Grove, μια «κυψέλη» νεοφυών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας υπό την αιγίδα της Ολλανδικής πρεσβείας, όπου συνομίλησε με τους νέους που δραστηριοποιούνται εκεί.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι απανωτές επιθέσεις προς την κυβέρνηση για όποιο ζήτημα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες υπήρξαν περισσότερα από 4 συντονισμένα πυρά τομέων της ΝΔ, ενώ παρενέβη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Παιδεία. Επίσης Γιάννης Βρούτσης και Θεόδωρος Καράογλου κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψηφίζει και με τα δυο χέρια ομαδικές απολύσεις».

Ο τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου μίλησε για «προκλητική και δημαγωγική συμπεριφορά» του κ. Τσίπρα που κάνει τους πολίτες να αγανακτούν, με αφορμή την επίσκεψή του σε Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα κριτική δεν υπήρξε μόνο από τον αρμόδιο τομέα, αλλά και από τοπικούς βουλευτές της Θεσσαλονίκης, όπως ο Σταύρος Καλαφάτης. Στη μάχη μπήκε και η Τομεάρχης Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για τις σιταποθήκες του Ο.Λ.Π. που ζητά το υπουργείο Πολιτισμού, απειλώντας να τινάξει στον αέρα την επένδυση της Cosco.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβλέψεις Σαββατοκύριακου 20 και 21 Απριλίου 2024 από την Α.Λεούση

Τα Ζώδια το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2024 από την αστρολόγο Άντα Λεούση... της Άντας Λεούση Αστρολόγος - Μελλοντολόγος ΚΡΙΟΣ: Στηρίξτε τις πρωτοβουλίες του συντρόφου σας...