Το να έχεις παιδιά έχει και θετικά και αρνητικά. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες κοινές δυσκολίες όπως το να αλλάζεις πάνες και να φροντίζεις για την ασφάλεια του μωρού στο σπίτι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να ακούς τις λεξούλες ενός μωρού. Παρόλο που τα περισσότερα παιδιά μπορούν να αρθρώσουν ολοκληρωμένες λέξεις μόλις κοντά στους 12 μήνες, το παλικαράκι στο βίντεο ήταν μόλις 7 εβδομάδων.

Ο μικρός Cillian ήταν ξαπλωμένος με την κουβέρτα του και η μητέρα του ήταν εκεί κοντά του. «Γειααά!», του έλεγε συνεχώς με τραγουδιστή φωνή, τονίζοντας όλα τα γράμματα. Ο Cillian μουρμούριζε και αυτός μαζί με τη μαμά του, χαμογελώντας ενώ παράλληλα λικνιζόταν μέσα στην κούνια. «Γειααά!» του ξαναείπε εκείνη, ενθαρρύνοντάς τον. Έπειτα από λίγα λεπτά, ο Cillian άρθρωσε και αυτός τη λέξη πολύ καθαρά: «Γειααά!».
Το βίντεο αυτό έχει κοινοποιηθεί πάρα πολλές φορές στο Facebook. Παρόλο που το μωράκι είναι αξιολάτρευτο, υπάρχει άλλος λόγος που αυτή η ιστορία έχει ελκύσει τόσο πολύ κόσμο στο Διαδίκτυο. Παρόλο που ο Cillian άρθρωσε ξεκάθαρες λέξεις τόσο νωρίς και αυτό είναι εντυπωσιακό κατόρθωμα για κάθε παιδί, αυτό που συνέβη αργότερα στον Cillian, όταν μεγάλωσε λίγο, είναι ακόμη εντυπωσιακότερο. Όπως έγραψε και η μαμά του, η Toni, στο Facebook:

« Εκείνη η στιγμή ήταν αληθινή και πολύτιμη. Ο Cillian είναι τώρα 2 ετών, έχει Αυτισμό και δεν μιλάει… ακόμη. Ανυπομονώ να έρθει η ημέρα που θα ξαναπεί ‘Γεια!’».Παραδόξως, ο Cillian κατάφερε κάτι σπάνιο για την ηλικία του παρόλο που ακόμη δεν έχει επαναλάβει κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, η ιστορία αυτή αγγίζει τις καρδιές μας για αρκετούς λόγους.Είναι πρόκληση να μεγαλώνεις παιδί με αυτισμό καθώς αυτή η διαταραχή είναι πολύ παρεξηγημένη. Παρόλο που ο αυτισμός σχετίζεται με επιπρόσθετες προκλήσεις και δυσκολίες, η αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε γεννηθεί με σχεδόν αμέτρητες ικανότητες.

Πραγματικά θαυμάζουμε την Toni και τον όμορφο γιο της, τον Cillian, και τους υποστηρίζουμε. Ανυπομονούμε να μάθουμε ποιες θα είναι οι επόμενες λέξεις του Cillian. Μην ξεχάσετε να δείτε και το παρακάτω βίντεο:

newsitamea.gr

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top