Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

5 συμβουλές προτού επιλέξετε ασφάλεια υγείας!

5 συμβουλές προτού επιλέξετε ασφάλεια υγείας!

Η επιλογή μιας ασφάλειας υγείας είναι μια μεγάλη απόφαση για κάθε άτομο ή οικογένεια. Ξεκινώντας να κάνετε μια ασφάλεια υγείας πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη μια σειρά από παράγοντες που θα σας εξασφαλίσουν μια σωστή απόφαση. Η ασφάλεια υγείας κοστίζει ένα μηνιαίο ποσό ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε και πρέπει να γνωρίζετε καλά εκ των προτέρων τι παροχές σας καλύπτει. Προτού αποφασίσετε σκεφτείτε προσεκτικά τα παρακάτω.


Γνωρίζετε καλά τις επιλογές σας;

Στη χώρα μας τα προγράμματα υγείας χωρίζονται σε πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας νοσηλείας. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη αφορά σε ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές και παρακλινικές εξετάσεις, φαρμακευτική περίθαλψη και γενικότερες υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής. Από την άλλη πλευρά, η δευτεροβάθμια νοσηλεία αφορά στην εισαγωγή σε νοσοκομειακές μονάδες, δημόσιες ή ιδιωτικές, τη νοσηλεία σε θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και κέντρα αποθεραπείας, χειρουργικές επεμβάσεις, κ.λπ.

Υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που καλύπτουν είτε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας είτε δευτεροβάθμιας περίθαλψης ή πλήρη προγράμματα που συνδυάζουν και τα δύο. Τα ασφαλιστικά προγράμματα μπορούν να καλύψουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει την αποζημίωσή σας για τα έξοδα νοσηλείας (νοσοκομείο, γιατροί, φάρμακα, εξετάσεις, κ.λπ.) ανάλογα με το ποσό κάλυψης που θα επιλέξετε.

Επιπλέον, στην αγορά υπάρχουν ισόβια νοσοκομειακά συμβόλαια, στα οποία δεν αλλάζουν οι καλύψεις του ασφαλισμένου όσο αυτός πληρώνει τα ασφάλιστρα και τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια όπου η ασφαλιστική εταιρεία αποφασίζει κάθε χρόνο αν θα υπάρξουν αλλαγές στις παροχές και στα ασφάλιστρα.


Ποιες είναι οι ανάγκες σας;

Το πιο σημαντικό ίσως βήμα είναι να διερευνήσετε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας από μια ασφάλεια υγείας. Σκεφτείτε πόσα και ποια μέλη της οικογένειάς σας θα ασφαλίσετε, αν σας απασχολούν κάποια κληρονομικά ή χρόνια νοσήματα, ποιο είναι το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε κάθε μήνα και ποιο είναι το ποσό των εξόδων που θα θέλατε να σας καλύψει η ασφάλειά σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ηλικία και το φύλο του ασφαλιζόμενου έχουν επίσης σημασία, καθώς τα άτομα μικρότερης ηλικίας έχουν μικρότερα ασφάλιστρα, ενώ οι γυναίκες έχουν αυξημένα ασφάλιστρα κυρίως λόγω πάγιων γυναικολογικών εξετάσεων που επαναλαμβάνονται ετησίως (π.χ. τεστ PAP, μαστογραφίες) και έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. 


Ποια ασφαλιστική εταιρεία να επιλέξετε;

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα ασφαλιστικών εταιρειών και πακέτων. Φροντίστε να επιλέξετε μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία, με πολυετή παρουσία στο χώρο, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι δεν θα κλείσει ξαφνικά μια μέρα και ότι τα χρήματά σας είναι ασφαλή. Σε κάθε περίπτωση, πάρτε προσφορές από πολλές ασφαλιστικές και συγκρίνετε προσεκτικά τις καλύψεις και τα κόστη που συμβαδίζουν με τις ανάγκες σας, ώστε να αποφασίσετε συνειδητά και τεκμηριωμένα. Προσοχή! Ενημερωθείτε κάθε φορά για το μεικτό κόστος, δηλαδή το τελικό ποσό το οποίο θα κληθείτε να πληρώσετε μαζί με τους φόρους. 


Παροχές και καλύψεις

Ενημερωθείτε ποιες ασθένειες ή περιπτώσεις ατυχημάτων καλύπτει κάθε ασφάλεια και δώστε ιδιαίτερη σημασία σε παθήσεις που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και έχουν υψηλά νοσήλια, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ή ο καρκίνος. Επίσης, εξετάστε το δίκτυο συνεργαζόμενων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, διαγνωστικών κέντρων και γιατρών της κάθε ασφαλιστικής για να βεβαιωθείτε ότι σας εξυπηρετούν. 


Όροι συμβολαίου και ψιλά γράμματα

Προτού υπογράψετε οποιαδήποτε ασφάλεια υγείας μελετήστε προσεκτικά τους όρους που έχει βάλει η ασφαλιστική σχετικά με το τι θεωρείται νοσηλεία, ποια είναι τα όρια στις αμοιβές των γιατρών και των δωματίων, ποιο είναι το εκπιπτόμενο ποσό που δεν καλύπτεται, ποιες εξαιρέσεις ή αναμονές ισχύουν, τι αναπροσαρμογές μπορούν να γίνουν στα ασφάλιστρα και κάθε πότε, τι αποζημιώσεις και επιδόματα παρέχονται, ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής και κάθε πότε.

Η υγεία σας και των δικών σας ανθρώπων είναι ό,τι πιο σημαντικό. Αρκεί να εξετάσετε προσεκτικά όλα τα παραπάνω προκειμένου να βρείτε την ασφάλεια υγείας που σας ταιριάζει και σε τιμές που σας είναι προσιτές.

Πάρτε προσφορές για προγράμματα ασφάλειας υγείας ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ – Spoiler: Η Ευανθία προσπαθεί να σκοτώσει τον Μέλιο

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στη συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ Μία απόπειρα δολοφονίας θα δούμε στις Ψυχοκόρες στα επόμενα επεισόδια καθώς η Ευανθία προσπαθεί να...