Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ποιοί είναι οι λαϊκιστές που έριξαν το 1993 τον Μητσοτάκη (σύμφωνα με τον Δένδια);

Kαι… μειωμένης αντίληψης να ήταν κάποιος, δύσκολα δεν θα κατάλαβε ότι ο Νίκος Δένδιας ξέθαψε, έστω και… δειλά, το τσεκούρι του πολέμου με τον Αντώνη Σαμαρά, με μια αποστροφή της χθεσινής, εντυπωσιακής από πλευράς προσέλευσης κόσμου, βουλευτών και στελεχών, ομιλίας του.

Ο Κερκυραίος πολιτικός, στηρίχτηκε στις εκλογές του 2015 στη Β’ Αθηνών από το καραμανλικό στρατόπεδο. Και κατάφερε να βγει πρώτος στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, παρόλο που αυτή ήταν η πρώτη δοκιμασία του στο Λεκανοπέδιο. Άφησε δηλαδή… δεύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πρόεδρος του κόμματος, με τον Νίκο Δένδια να χάνει, θεωρητικά τουλάχιστον, το τρένο της γενιάς του.

Όπως φαίνεται ωστόσο, ο Νίκος Δένδιας δεν το βάζει κάτω και ανασυντάσσει δυνάμεις. Η ομιλία του ήταν ιδεολογική. Και χάραξε διαχωριστική γραμμή από τον λαϊκισμό. Τον λαϊκισμό που υπάρχει και εντός της Νέας Δημοκρατίας, και εκεί ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον.

Παρούσης της Ντόρας Μπακογιάννη που, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν βρήκε ποτέ πλαίσιο κοινού βηματισμού με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για τον “λαϊκισμό” που το 1993 έριξε από την εξουσία την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Εκείνη την κυβέρνηση την κέρδισε ο “λαϊκισμός” του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Από την εξουσία ωστόσο την έριξε ο Αντώνης Σαμαράς. Και… όλοι κατάλαβαν, την αποστροφή του Νίκου Δένδια.

Ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως άλλωστε, βρέθηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο συνεργατών και πολιτικών φίλων του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι τον κατηγορούν μέχρι και σήμερα για “αχαριστία” έναντι του Μεσσήνιου πολιτικού, ο οποίος τον έκανε υπουργό των κυβερνήσεών του.

Μια.. ωραία ατμόσφαιρα στην Κεντροδεξιά, στο περιθώριο της μουρμούρας για την ατροφική επικοινωνιακή και πολιτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, που δεν της έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να κεφαλαιοποιήσει κοινωνικα΄τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

ysterografa.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ