Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Kυριάκος: Εγώ δεν θα κοροϊδέψω τους πολίτες

Σε μετωπική αντιπαράθεση εφ´ όλης της ύλης αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις δύο εξεταστικές που έχουν προτείνει για την Υγεία, η κυβέρνηση για την περίοδο 1997 – 2014 και η ΝΔ από το 1996 έως σήμερα, συμπεριλαμβάνοντας τη θητεία του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στη γενική γραμματεία του υπ.Υγείας επί ΠΑΣΟΚ και την σημερινή πολιτική ηγεσία με τον Νίκο Ξανθό και κυρίως τον Παύλο Πολλάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι θα μιλήσει εκτός από τους αρμόδιους τομεάρχες Υγείας Βασίλη Οικονόμου και Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης που βρίσκεται σε “πόλεμο” με τον Π.Πολλάκη.

Η συμφωνία που έχει δρομολογηθεί θα βρεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Μητσοτάκη – Τσίπρα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ για τα μέτρα (μείωση του αφορολόγητου και περικοπές συντάξεων). Στο επίκεντρο του “πρωινού καφέ” της Πειραιώς βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και οι θεαματικές κυβιστήσεις του.

“Εκεί που έσκιζε τα μνημόνια, υπέγραψε το τρίτο και ετοιμάζεται για το τέταρτο” σχολίασαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. “Εκεί που δεσμευόταν ότι δεν θα μειώσει το αφορολόγητο και ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλούσε ότι θα παραιτηθεί εάν κατέβει κάτω από τα 9000 €, αποδέχθηκε να πέσει κάτω από τα 6000 €” συνέχισαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πράξει το ακριβώς αντίθετο από τον πρωθυπουργό. “Εγώ δεν είμαι όπως ο Τσίπρας που είπε τόσα ψέμματα, είμαι σοβαρός και αξιόπιστος” τόνισε. “Δεν πρόκειται να υποσχεθώ τίποτε παραπάνω από αυτό που θα μπορώ να κάνω, δεν θα κοροϊδέψω τους Ελληνες”.

Στη γραμμή “λέτε ψέμματα κύριε Τσίπρα ακόμη και τώρα” θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή. Η Πειραιώς κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ενώ έχει συμφωνήσει όλα τα μέτρα με τους δανειστές “παίζει ένα θέατρο του παραλόγου και συνεχίζει να κάνει το άσπρο μαύρο, στο όνομα της εσωκομματικής διαπραγμάτευσης με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ”. Του χρεώνουν ότι εκεί που κατηγορούσε το Δ.Ν.Τ δέχθηκε να αναλάβει τον έλεγχο της πορείας του προγράμματος. Την ίδια στιγμή όμως δήλωνε στα εγκαίνια της Κορίνθου – Πατρών ότι έρχεται το …τέλος της επιτροπείας! “Το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια” τόνιζαν.

Η ΝΔ μέχρι να κλείσει και να ψηφιστεί η συμφωνία θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών έστω και αν συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες. “Υπάρχουν απουσίες και σιωπές στον ΣΥΤΙΖΑ που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εκφραστούν” τονίζει στέλεχος του ηγετικού επιτελείου . Η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν από ένα με ενάμισι χρόνο. Οπότε και η ΝΔ θα πρέπει να ανασχεδιάσει την στρατηγική της.

Στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να βγάζει στην σέντρα την κυβέρνηση για την ΔΕΗ και τις καταγγελίες του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη για “βαποράκια” συμφερόντων και στημένους διαγωνισμούς. Θα τον καλεί να τα κατονομάσει στη Δικαιοσύνη όπου κατέφυγε η ΝΔ.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της αντιπολιτευτικής τακτικής ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε την Μ. Τρίτη με τους Προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γ. Στασινό, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κ. Κόλλια, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο και τον εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Παπαδόπουλο. Συζητήθηκαν οι συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία, η υπερφορολόγηση και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες «μπλοκάκια».

Ο Κυρ.Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μια Συμφωνία Αλήθειας, που θα βάζει φρένο στην υπερφορολόγηση. “Το Κράτος ‘να επιβάλλει λιγότερους φόρους και εισφορές και οι φορολογούμενοι να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και να είναι συνεπείς σε λογικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις” τόνισε. “Έτσι ώστε όλοι μαζί – Κράτος, πολίτες και αγορά – ενωμένοι, όχι διχασμένοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση.”

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ