Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Guardian αποθεώνει τα Δωδεκάνησα: «Διαθέτουν το μπλε που φτιάχνεις με photoshop»

«Υπάρχει ένα μπλε που μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα μόνον με τη φύση του Photoshop, αλλά που όμως είναι αληθινό γύρω από τα νησιά της Δωδεκανήσου», γράφει η γνωστή ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Guardian», Χάνα Τζέιν Πάρκινσον, για το οδοιπορικό της στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, που δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου.

Η Βρετανίδα ανταποκρίτρια εξυμνεί τον ύμνο των νησιών της περιοχής και μάλιστα των μικρότερων, όπως η Κάλυμνος, η Λέρος, η Τέλενδος κι οι Λειψοί.

Απαριθμώντας ένα προς ένα τα αξιοθέατα των νησιών αυτών, προσφέροντας αναλυτικές λεπτομέρειες για την πρόσβαση σ’ αυτά, η Πάρκινσον κάνει μία έμμεση, αλλά εύγλωττη σε εγκώμια και θαυμασμό, διαφήμιση για την καλλονή εκείνων των τόπων. Η ίδια δηλώνει «μαγεμένη» από όλα, αλλά εκδηλώνει την ιδιαίτερη προτίμησή της «για τη Λέρο και τις αντιθέσεις της (όπου) αρχιτεκτονική κι ιστορία μπλέκονται απολαυστικά», όπως τονίζει εμφατικά.

Η ίδια ανταποκρίτρια εκφράζεται με τρόπο καθησυχαστικό στους αναγνώστες της όσον αφορά και τυχόν φόβους που μπορεί να τους δημιουργηθούν από την κατάσταση στο προσφυγικό, τονίζοντας πως τα περισσότερα νησιά επλήγησαν λίγο έως καθόλου από την κρίση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...