Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυριάκος σε Τσίπρα: Δεν έχεις λαϊκή νομιμοποίηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην στρατηγική των πρόωρων εκλογών. Θεωρεί ότι η συμφωνία που δρομολογείται φέρνει ένα τέταρτο μνημόνιο, δεν λύνει το πρόβλημα της χώρας και η πολιτική αλλαγή είναι ένα κοινωνικό αίτημα σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα parapolitika.gr.

Για πρώτη φορά αμφισβήτησε τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛΛ κάτι που δεν συνηθίζει ένας πρόεδρος αστικού κόμματος. “Σας θυμίζω κάτι που θα το βρείτε ενδιαφέρον” είπε στη συζήτηση για τις εξεταστικές για την Υγεία, στη Βουλή. “Τον Ιούλιο 2014, ο κ. Τσίπρας είχε πει: «Το 30% που αθροίζουν στις δημοσκοπήσεις τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, θέλει να αποφασίσει για το σύνολο της χώρας και κυρίως να δεσμεύσει την επόμενη Κυβέρνηση για πολλές δεκαετίες. Δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να πάρει αποφάσεις». Πόσο αθροίζουν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ;” αναρωτήθηκε ο Κυρ.Μητσοτάκης. ” Θα σας αφήσω να το βρείτε μόνοι σας. Πάντως είναι κάτω από 30%.”

Ένας αριθμός βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, πάντως, πιστεύει ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι ως προς την ένταση με την οποία κατατίθεται το αίτημα. Η πιθανή υπερψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή αν και όταν έρθει, ουσιαστικά θα μεταθέσει το χρόνο των εκλογών στα μέσα ή ακόμη και στα τέλη του 2018. Κάποιοι δείχνουν ακόμη και το 2019. “Όλοι θέλουμε να φύγει ο Τσίπρας και ο Καμμένος αλλά η Ν.Δ. θα κινδυνεύσει να γίνει κόμμα διαμαρτυρίας” σχολίαζε στο καφενείο της βουλής παρέα βουλευτών. “Θα πρέπει να εμπλουτίσουμε το αφήγημα μας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές. Διευκρινίζει επίσης ότι το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Και να συμβεί αυτό, που σήμερα είναι το πιο πιθανό σενάριο, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται, όπως επισημαίνει . Η Ελλάδα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση.

Ο ίδιος είπε πρόσφατα στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη ότι βλέπει να τελειώνουν τα ψωμιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ, τέλη του 2017, με αρχές του 2018. Ζητάει όμως εκλογές με στόχο να πιέσει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου και να εκφράσει αυτό που τόσο συχνά ακούγεται στην κοινωνία “πότε θα φύγουν αυτοί”, όπως είπε χαρακτηριστικά στέλεχος του ηγετικού επιτελείου στα Parapolitika.gr.

“Τέταρτο Μνημόνιο χωρίς λεφτά, αυτό συνομολογήσατε” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. “Είχατε να διαλέξετε μεταξύ συνθηκολόγησης και εκλογών” συνέχισε. “Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση, αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές. Πιστεύετε αλήθεια ότι το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι επόμενοι; Οι πολίτες, όμως, γνωρίζουν.”

Η πεποίθηση του είναι ότι με την πολιτική αλλαγή θα υπάρξει η ελπίδα να βγει η χώρα από το τέλμα της λιτότητας και της ύφεσης. “Πρέπει να έρθει η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν ” τόνισε. “Μια πολιτική αλλαγή σε όλα”. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ